Влада

Правоохоронці розслідують зловживання УКБ при реконструкції спортмайданчика в Житомирі

5 March 2019, 12:41

До Єдиного реєстру досудових розслідувань 4 лютого 2019 року внесені дані про розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Розслідування стосується реконструкції спортивного майданчика за адресою: м. Житомир, вул. Вокзальна, 8.

Богунський районний суд м.Житомира 25 лютого надав прокурору Житомирської місцевої прокуратури, слідчим слідчого відділу Житомирського відділу поліції ГУНП в області, оперуповноваженому Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні управління капітального будівництва Житомирської міської ради.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 04.10.2016 між Управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради та ПП «Універсалбуд-ВВ» укладено договір підряду на виконання робіт з реконструкції спортивного майданчика за адресою: м. Житомир, вул. Вокзальна, 8. В ході виконання зазначеного договору службові особи Управління капітального будівництва, діючи корисливо, зловживаючи своїм службовим становищем, вчинили розтрату коштів передбачених та будівництво баскетбольного майданчика, спорудження якого передбачалось проектом реконструкції спортивного майданчику за адресою: м. Житомир, вул. Вокзальна, 8. Відповідно до наявної в матеріалах кримінального провадження копії проектно-кошторисної документації реконструкція спортивного майданчика за адресою: м. Житомир, вул. Вокзальна, 8 серед іншого передбачала будівництво баскетбольної площадки. Проведеним 05.02.2019 оглядом місцевості за адресою: м. Житомир, вул. Вокзальна, 8 баскетбольного майданчика чи його елементів не виявлено», - йдеться у матеріалах суду.

Договір на реконструкцію спортмайданчика на Вокзальній загальною вартістю 1 млн 410 тис. 181,20 грн 4 жовтня 2016 року з житомирським приватним підприємством «Універсалбуд-ВВ» підписав начальник УКБ Дмитро Мамрай, який з 8 вересня 2016 року був призначений на посаду начальника управління капітального будівництва і 30 грудня цього ж року звільнений за угодою сторін.

До 17 листопада 2016 року директором «Універсалбуд-ВВ» був Геннадій Дергачов, який і підписував угоду на реконструкцію спортивного майданчика, зараз ПП керує Сергій Ізмерлі. Власник підприємства зі статутним капіталом 1 тисяча гривень – Лізункова Наталія Василівна.

Перші кошти за реконструкцію майданчика на Вокзальній, 8 підрядник отримав 27 жовтня 2016 року – 423 тис. 54,36 грн, останні платіж пройшов через казначейство 12 жовтня 2017 року. Всього УКБ перерахувало за реконструкцію спортмайданчика 1 млн 406 тис. 485,56 грн.

До речі, це ж підприємство з осені 2017 року отримувало від управління капітального будівництва кошти за реконструкцію тротуарів по вулиці Київській – від майдану Соборного до вул.Небесної сотні: з жовтня 2017 року по кінець грудня 2018 року УКБ заплатило за оновлені тротуари з плиткою 4 млн 180 тис. 280,4 грн.

Нагадаємо, спортивний майданчик на Вокзальній мер Сергій Сухомлин урочисто відкрив наприкінці вересня 2017 року.

Як повідомляв Житомир.info, на засідання міськвиконкому 16 травня 2018 року говорили, що родина Грибанів повісила замок на спортивному майданчику на вул. Вокзальній, 8 і вирішує, кого туди пускати. 20 червня члени виконкому знову обговорювали «приватизацію» приватною особою спортивного майданчика, облаштованого за бюджетні кошти. Врешті 13 липня 2018 року майданчик на Вокзальній, 8 передали з балансу міського культурно-спортивного центру на баланс ДЮСШОР з футболу «Полісся». З 2 січня 2019 року директором дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся» був призначений депутат Житомирської міської ради Валерій Шевчук (Об’єднання «Самопоміч»).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція спортмайданчик вул.Вокзальна УКБ суд  
Матеріали по темі