Здоров'я

Фахівці назвали збудника інфекційного захворювання, через який житомирських школярів відправили на карантин

11 March 2019, 15:26

28 лютого 2019 року серед учнів ЗОШ І-ІІІ ст. №28 міста Житомира виник спалах гострої кишкової інфекції. Всього захворіло 12 учнів даної школи. 6 хворих проліковано в інфекційному відділенні КУ «Дитяча міська лікарня ім. В.Й.Башек» та з заключним діагнозом: «гострий гастроентерит», виписані з лікарні в задовільному стані. 6 хворих лікувались амбулаторно.

Про це 11 березня інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«З метою локалізації та ліквідації спалаху фахівцями Житомирського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області сумісно з міськрайонним відділом ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» здійснено комплекс протиепідемічних заходів у вогнищі. За результатами бакдосліджень та бакобстежень встановлено: збудником, що викликав захворювання та виділений у 4 хворих є цитробактер фреунді. Ідентичний цитробактер був виділений в 1 пробі харчового продукту та у 4-х клінічно здорових працівників харчоблоку», - йдеться у повідомленні.

За інформацією спеціалістів, основними причинами спалаху були порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів в закладі, порушення поточності виробничих процесів на харчоблоці та не дотримання правил особистої гігієни працівниками харчоблоку. Станом на 11.03.2019 року протиепідемічні заходи у вогнищі завершені.

Нагадаємо, 11 березня 2019 року начальник ГУНП у Житомирській області Вячеслав Печененко зазначив, що за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням у житомирській школі відкрили кримінальне провадження.

Як повідомляв Житомир.info, на кишкові розлади похворіли учні ЗОШ №28 м. Житомира: 28 лютого 2019 року батьків почали просити забирати зі школи школярів, яким стало зле на уроках. Станом на 1 березня до лікарні звернулись 11 учнів, хворих на кишкові розлади, 4 з них госпіталізували. Спочатку школярів даної школи відправили на карантин до 11 березня, затим обмежувальні заходи продовжили ще на день.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба інфекція  
Матеріали по темі