Події

Рятувальники досі ліквідовують наслідки буревію: зняли пошкоджений шифер з дитсадка в Житомирі

14 March 2019, 12:10

Упродовж минулої доби, 13 березня, рятувальниками області здійснено 3 виїзди на ліквідацію наслідків негоди у Ружинському районі, містах Новоград-Волинський та Житомир. До робіт було залучено 12 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки.

Про це 14 березня інформує прес-служба ДСНС України в Житомирській області.

«У Житомирі бійці ДСНС демонтували пошкоджену покрівлю з дитячого садочку №38. Існувала загроза її падіння на територію, де перебувають діти. Бійці ДСНС за допомогою рятувального спорядження зняли шифер із даху будівлі», - йдеться у повідомленні.

Водночас, до ружинських рятувальників надійшло прохання демонтувати пошкоджений негодою шифер із покрівлі будівлі Мовчанівської школи та накласти ще 11 нових листів.

«Ситуація була на стільки критичною, що частина покрівлі в будь-яку мить могла впасти на шкільне подвір’я. Бійці ДСНС за допомогою спеціального обладнання та спорядження зняли листи пошкодженого шиферу та відновили дах. Крім того, минулої доби до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на одній із вулиць м. Новоград-Волинського в дворі житлового будинку можуть впасти аварійні дерева, стовбури яких сильно пошкодила негода. В першу чергу існувала загроза дитячому майданчику та проїжджій частині двору. Про це рятувальників сповістили занепокоєні жителі будинку, до балконів яких сягали дерева. Бійці ДСНС за допомогою бензопили підрізали стовбури, потім під’єднали до них трос та пожежним автомобілем повалили їх на землю. На дитячий майданчик та балкони дерева не впали, а водії автомобілів змогли спокійно продовжувати рух», - зазначили у ДСНС.

Нагадаємо, на Житомирщині внаслідок негоди, яка вирувала областю 11 березня, одна людина загинула та троє отримали травми.

Як повідомляв Житомир.info, по обіді 11 березня у Житомирі почали падати білборди: у сквері на Лятошинського рекламну конструкцію вітер «вивернув з коренем», також були повалені дерева, зірваний шифер та дорожній знак, який побив автомобіль. У Коростишеві внаслідок падіння частини покрівлі з ТЦ «Фуршет» загинула 1 особа та 1 особу госпіталізовано до лікарні. На 12-поверхівці в центрі Житомира 11 березня шквальний вітер зірвав рекламний банер, який не могла демонтувати інспекція з благоустрою.

У Житомирі шквальний вітер пошкодив більше 60 дерев.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС буревій негода шифер дитсадок  
Матеріали по темі