Політика

У Житомирській області поліція розслідує факт викрадення в голови ДВК печатки дільничної комісії

25 March 2019, 12:14

Поліція розслідує крадіжку речей голови дільничної виборчої комісії у Житомирській області, серед яких – печатка ДВК.

Про це 25 березня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Серед викрадених у заявника речей – печатка дільничної виборчої комісії одного із сіл Радомишльського району. За фактом крадіжки правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Станом на 25 березня печатка знайдена, однак через втрату вона не матиме подальшої юридичної сили», - йдеться в повідомленні.

За словами заявника, 68-річного жителя села Заболоть, з його незачиненого автомобіля ВАЗ 2105, припаркованого біля будинку, хтось викрав барсетку із особистими документами та печаткою виборчої комісії, головою якої він є.

Вказані відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Водночас про втрату печатки було в установленому порядку повідомлено Центральну виборчу комісію, якою розпочато процес її ануляції. Найближчими днями дільнична виборча комісія має отримати нову печатку.

Водночас, як стало відомо уранці 25 березня, заявник знайшов викрадену барсетку з усім її вмістом, в тому числі з печаткою.

«Поліція продовжує перевірку обставин і вживає заходів для попередження вчинення інших правопорушень, пов’язаних з можливим використанням печатки, яка не матиме подальшої юридичної сили», - зазначають у відділі комунікації.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія нагадала окружним та дільничним виборчим комісіям про запровадження з 31 березня літнього часу.

Як повідомляв Житомир.info, Центральна виборча комісія затвердила календарний план виборів президента, в якому вказується, що голосування проходитиме з 8:00 до 20:00 31 березня 2019 року. Після цього окружні комісії зобов'язані до 5 квітня включно встановити підсумки голосування в округах, а ЦВК до 10 квітня включно має визначити результати по Україні. 8 березня ЦВК затвердила форму і текст виборчого бюлетеня на виборах президента 31 березня 2019 року: бюлетень з прізвищами 39 кандидатів буде довжиною 80 см.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДВК комісія печатка вибори  
Матеріали по темі