Місто

​Пільгові категорії громадян почали отримувати «Картки житомирянина»

4 April 2019, 13:44

Житомирянам пільгових категорій «Ощадбанк» розпочав видавати «Картки житомирянина».

Про це у коментарі Житомир.info 4 квітня розповів директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

За словами останнього, свідомо не стали рекламувати старт видачі карток, аби не створювати черг та ажіотажу у відділеннях банку. Натомість інформацію як, коли та де забрати свою картку, працівники банку повідомляють смс або по телефону.


«Ми технічно тестували і перевіряли, чи працює «Картка житомирянина», усі технічні питання вже вирішені щодо її випуску та виготовлення. З минулого тижня «Ощадбанк» без зайвого інформування, щоб не створювати ажіотаж, почав першим власникам видавати ці картки. «Ощадбанк» буде кожного громадянина, із тих 32 тисяч осіб, які подали заявку на її отримання, будуть інформувати про місце, час і коли можна буде підійти і отримати. Тестових видано близько 300 карт, зараз у процесі виготовлення наступної партії - 3 тисячі карт. Ми сподіваємось, що протягом місяця-двох 32 тисячі людей їх отримають», - розповідає директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

Директор «Житомиртраспорту» переконаний: «Картка житомирянина» має допомогти врегулювати конфліктну ситуацію, що нині існує між перевізниками, пільговиками та міською владою.

«На фоні бойкоту перевізників виконавчим комітетом другий день обговорюються варіанти вирішення питання пільгових перевезень, і «Картка житомирянина» має стати основним ключем, який врегулює нарешті це питання», - каже Іван Фурлет.

Точну дату і час, коли ж врешті міська влада озвучить остаточне рішення щодо «транспортного» питання, Іван Фурлет називати не береться. Каже: усе вирішуватиме виконком і розповідає про обговорювані варіанти улагодження ситуації.

«Поки говориться про варіант, що пенсіонери за віком, які не регулюються Законами України, яким пільга не надається ЗУ, а постановою Кабміну, що суперечить закону, вони матимуть пільгову вартість проїзду, а ті, хто мають згідно закону пільгу, будуть необмежено за «Карткою житомирянина» користуватися безоплатно цією пільгою», - зазначив директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

Нагадаємо, 22 лютого 2019 року в комунальному підприємстві протестували перші виготовлені «Картки житомирянина».

В інтерв’ю Житомир.info в лютому 2018 року мер Сергій Сухомлин говорив про перемовини з «Ощадбанком» щодо виготовленні двочипових карток для пільговиків, на які щомісяця буде зараховуватися певна кількість поїздок (мова йшла про 40), а невикористані в кінці місяця будуть списуватися.

У вересні 2018 року директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет розповів Житомир.info багато цікавого про «карту житомирянина», валідатори та GPS-трекери.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2018 року заступник міського голови Дмитро Ткачук розповів про те, що вже з нового 2019 року житомирські пільговики зможуть отримати для проїзду «картку житомирянина».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: картка житомирянина проїзд Фурлет Житомиртранспорт  
Матеріали по темі