Економіка

Жителі Житомирської області, яким нарахують більше 8,24 грн за кубометр газу, можуть скаржитися на «гарячу лінію»

10 May 2019, 13:11

Ціна на газ для населення України в травні 2019 року має становити не більше 8,24 грн за кубометр, в протилежному разі споживачі мають звертатися на урядову «гарячу лінію».

Про це 8 травня поінформував Урядовий портал.

«Ціна на блакитне паливо, яке НАК «Нафтогаз України» продає підприємствам теплокомуненерго та постачальникам газу, в травні має становити 8 247 гривень за тисячу кубічних метрів. Кабінет Міністрів України надав можливість державній компанії знизити ціни на газ для населення. Це рішення відповідає цілі ринкового ціноутворення на природний газ для всіх категорій споживачів і, таким чином, відповідає зобов’язанням України перед МВФ. Якщо нарахування за газ будуть іншими, ніж 8 247 гривень за тисячу кубічних метрів газу, населення має змогу звертатися зі скаргами на урядову «гарячу лінію» 15-45», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, місяць тому газопостачальна компанія «Нафтогаз України» заявила, що з 1 квітня 2019 року продає газ населенню за ціною 8,38 грн за кубометр.

Як повідомляв Житомир.info, 19 жовтня 2018 року Кабмін повідомив про збільшення ціни на газ з 1 листопада 2018 року на 23% і назвав це вимушеним кроком. Після цього прем’єр-міністр Володимир Гройсман нагадав, що місцева влада відповідає за тарифи на житлово-комунальні послуги.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: газ Нафтогаз Уряд  
Матеріали по темі