Події

У Житомирській області двох 9-класниць та 8-річного хлопчика «відкачували» від алкоголю

10 May 2019, 16:17

На Житомирщині поліція задокументувала 24 випадки продажу дітям алкоголю і цигарок.

Про це 10 травня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Поліції відомо принаймні про три випадки отруєння алкоголем дітей: двох житомирянок-дев’ятикласниць та 8-річного хлопчика з Баранівського району.

«Наприкінці квітня у Житомирі двом 9-класницям знадобилась медична допомога після вживання спиртного, причому одну з дівчат лікарям довелося рятувати від сильної інтоксикації. До адміністративної відповідальності були притягнуті їхні батьки. Минулого тижня недогляд дорослих призвів до алкогольного отруєння 8-річного хлопчика у Баранівському районі», - цитує відділ комунікації начальника підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталію Гончарук.

За її даними, у 2019 році працівники поліції області задокументували 24 випадки реалізації неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів. За кожним із них були оформлені адміністративні матеріали за ст.156 (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Недобросовісні продавці оштрафовані на майже 15 тисяч гривень, три суб’єкти господарської діяльності позбавлені ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними чи тютюновими виробами, фіскальна служба оштрафувала підприємців ще на 27 тис. грн.

У Житомирі до профілактичних рейдів залучаються юні вартові правопорядку, - інформує відділ комунікації. Разом з наставниками вони закликають продавців не реалізовувати неповнолітнім тютюн і спиртне, вручають відповідні попереджувальні наліпки у торгівельних закладах, а також спілкуються з однолітками про шкоду паління та вживання алкоголю.

Нагадаємо, у 2018 році 14 закладів у Житомирській області позбавили ліцензій за реалізацію алкоголю дітям. У січні-лютому 2019 року в регіоні притягнули до відповідальності 59 неповнолітніх, частину – за алкоголь.

Як повідомляв Житомир.info, напередодні Нового 2019 року поліцейські задокументували факти продажу дітям алкоголюна Різдвяному ярмарку в Житомирі, а пізніше ювенальна превенція просила продавців ярмарку не спокушати неповнолітніх алкоголем. На початку 2018 року член Житомирського міськвиконкому Віра Гринишина зафіксувала продаж алкоголю на Різдвяному ярмарку: її неповнолітній доньці тоді з-під поли продали півлітра коньяку.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь дитина спиртне поліція  
Матеріали по темі