Події

​В Олевську докупили ще 300 діжок для вивезення горілої отрути та продовжили вимушені канікули в школі

16 May 2019, 10:57

В Олевському районі Житомирської області через транспортування залишків отрутохімікатів, де 4 травня трапилося загоряння, триває надзвичайна ситуація об’єктового типу.

Про це 15 травня повідомив сайт управління ДСНС у Житомирській області.

«Надзвичайна ситуація об’єктового типу у нас залишається до моменту повного перезатарення отрутохімікатів», – цитує прес-служба УДСНС голову Олевської РДА Дмитра Лазаренка.

За даними сайту, 14 травня рятувальники з Рівного, які мають ліцензію на роботу з небезпечними відходами, перезатарили в діжки 5 тонн отрутохімікатів.

«Однак їх кількість виявилася більшою, ніж очікувалося. Місцевими органами влади додатково замовлено ще 300 діжок, які вже надійшли станом на 12-та годину. На місці події наразі (на 15 травня, ред.) працює 12 рятувальників з Рівного та Олевська», - інформують рятувальники.

За рекомендацією районної комісії з надзвичайних ситуацій у школі №3 в місті Олевськ, яка розташована найближче до цистерни, вимушені канікули продовжили до 16 травня. Нагадаємо, раніше повідомлялося про призупинення навчання 14-15 травня.

Як повідомляв Житомир.info, 4 травня 2019 року в місті Олевськ Житомирської області горіла бочка, в якій знаходилося 6 тонн отрутохімікатів. Загоряння трапилося на території колишнього ВАТ «Олевський райагрохім». Експрес-аналіз 11 травня не встановив наявності в ґрунті та повітрі небезпечних хімічних речовин та загрози для населення. Для перезатарення хімічно-небезпечних речовин в Олевську першочергово придбали 100 бочок по 50 літрів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олевськ хімікат отрута пожежа бочка забруднення  
Матеріали по темі