Влада

Житомирська ОДА опублікувала вимоги до кандидатів, які бажають взяти участь у формуванні громадської ради

17 May 2019, 09:51

Із 16 травня по 12 червня 2019 року для інститутів громадянського суспільства Житомирщини триватиме прийом документів для участі в установчих зборах або рейтингового електронного голосування для формування громадської ради при Житомирській ОДА.

Про це 16 травня повідомила прес-служба Житомирської ОДА, опублікувавши вимоги до кандидатів.

«Увійти до громадської ради можуть представники громадських об’єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об’єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об’єднань, засобів масової інформації», - йдеться у повідомленні прес-служби облдержадміністрації.

Вимоги до кандидатів до складу громадської ради:

  • зареєстровані в установленому порядку;
  • не менше шести місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради проводять заходи, дослідження, надають послуги, реалізують проекти тощо на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці;
  • є фахівцями у відповідних сферах, що підтверджується наявністю відповідної освіти, наукового ступеня, публікацій, досліджень, а також інформацією про участь у реалізації проектів не менш як за 12 місяців до дати оприлюднення органом виконавчої влади повідомлення про формування складу громадської ради.

ІГС незалежно від своєї організаційної структури та наявності місцевих осередків для участі в установчих зборах або рейтинговому електронному голосуванні делегує одного представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради.

Депутати місцевих рад, посадові особи органів державної влади та органів місцевого самоврядування не можуть входити до складу громадської ради.

Прийом документів триватиме до 12 червня 2019 року включно (до 18.00).

Із переліком необхідних документів можна ознайомитись ТУТ.

Документи прийматимуть у робочі дні (пн.-чт.: 9.00-18.15, п’ят.: 9.00-17.00, обідня перерва: 13.00-14.00) в облдержадміністрації за адресою: м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 1, каб. 101 (Центр АТО). Телефони для довідок: (0412) 47-50-19, 47-50-06.

Орієнтовна дата проведення установчих зборів – 11.07.2019, час – 14:00, місце – сесійна зала (приміщення обласної ради та облдержадміністрації, майдан імені С.П. Корольова, 1). Реєстрація розпочинається о 13.00.

Нагадаємо, 14 травня голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження про створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування громадської ради. У коментарі, опублікованому на сторінці у соцмережі, Ігор Гундич написав, що за декілька днів розпочнеться прийом документів від представників громадськості.

Як повідомляв Житомир.info, до попереднього складу громадської ради при Житомирській ОДА, яку сформували в квітні 2015 року, входили 176 представників інститутів громадянського суспільства. Головою був обраний керівник громадської організації «Благодійний фонд «Разом за справу» Володимир Стельмах. Громадська рада завершила свою роботу в квітні 2017 року.

В травні 2017 року голова ОДА Ігор Гундич своїм розпорядженням затвердив склад ініціативної групи з формування нового складу громадської ради, але потім процес призупинили. На сесії 12 вересня 2018 року Гундич пояснював, що громадської ради немає вже півтора року, але ніяких проблем ніхто не відчуває, а говорити про створення буде сенс після того, як буде постанова Кабміну з новими правилами. Втім, вже 8 жовтня цього ж року більше півсотні активістів та представників громадських організацій зібралися, щоб обговорити положення створення громадської ради при ОДА, але все закінчилося суперечками та сутичками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Громадська рада ОДА Гундич  
Матеріали по темі