Влада

На сесії Житомирської облради планують розподілити 56 млн грн залишків коштів спеціального фонду обласного бюджету

22 May 2019, 12:20

Постійна комісія Житомирської обласної ради з питань бюджету та комунальної власності, у роботі якої взяв участь голова обласної ради Володимир Ширма та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, 22 травня розглянула зміни до обласного бюджету на 2019 рік.

Про це повідомляє прес-служба облради.

«На 23-й сесії обласної ради депутати планують розподілити 56 млн грн залишків коштів спеціального фонду обласного бюджету. З них за пропозиціями депутатів – 6,2 млн грн, а за пропозицією обласної державної адміністрації – понад 50 млн грн», - йдеться у повідомленні.

На сферу медицини планується направити майже 16 млн грн, зокрема, на обласну клінічну лікарню ім. О.Ф. Гербачевського виділять майже 10 млн грн, майже 1 млн грн – на обласний онкологічний диспансер для проектно-кошторисної документації під лінійний прискорювач та КТ і капітальний ремонт окремих приміщень закладу.

На соціальний захист буде спрямовано понад 2 млн грн вільних залишків коштів, на галузь культури – 3,2 млн грн, на фізичну культуру і спорт – майже 7,5 млн грн. 10 млн грн заплановано спрямувати на видатки на реалізацію заходів регіональних галузевих Програм.

Отримано також субвенцію з державного бюджету у розмірі 74,3 млн грн: на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» - 45,6 млн грн, на закупівлю шкільних автобусів – понад 14 млн грн, персональних комп’ютерів – майже 10 млн грн.

Нагадаємо, чергова сесія обласної ради запланована на 23 травня. Перед сесією Житомирська облрада опублікувала роз’яснення щодо присутності представників громадськості на пленарному засіданні.

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня 2019 року Міносвіти повідомило, що лише дві області – Житомирська і Миколаївська – досі не розподілили субвенцію, спрямовану на «Нову українську школу» і є ризик зриву закупівель обладнання для перших класів. МОН наводило пояснення обласних управлінь освіти: сесії обласних рад не збирались ще з грудня, а проекти розподілу вже готові й подані депутатам обласних рад. 8 травня голова ОДА підписав розпорядження про розподіл субвенції з держбюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада комісія бюджет  
Матеріали по темі