Економіка

АМКУ на 40 тис. грн оштрафував фірму, яка торгує пальним у Житомирі та винна гроші банку і податковій

3 June 2019, 16:21

ТОВ «Газова компанія «Альянс», яке займається роздрібною торгівлею пальним за адресою в Житомирі, оштрафували на 41 тисячу гривень через неподану до Антимонопольного комітету інформацію.

Про це 31 травня у фейсбук повідомило Житомирське обласне територіальне відділення АМКУ.

«Адмінколегією Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України накладено штраф на ТОВ «Газова компанія «Альянс» за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. В ході виконання доручення Голови Антимонопольного комітету України ТОВ «Газова компанія «Альянс» було направлено вимогу про надання інформації щодо діяльності на ринках роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами та дизельним пальним, скрапленим та стисненим газами, які використовуються в якості моторного палива. У встановлений Головою Відділення строк Товариство інформації не надало, про продовження строку надання інформації не клопотало», - інформує відділення на своїй сторінці у фейсбук та зазначає: за порушення законодавства про захист економічної конкуренції на порушника наклали штраф у розмірі 41 тис. 300 грн.

Неподання інформації товариством на вимогу АМКУ перешкодило своєчасному та якісному дослідженню ринків роздрібної торгівлі дизпаливом, скрапленим та стисненим газами, які використовуються в якості моторного палива, в межах Житомирської області, - мотивує своє рішення відділення Антимонопольного комітету.


За даними аналітичної системи Ring, ТОВ «Газова компанія «Альянс» зареєстрована в Печерському районі Києва. Її співзасновником, бенефеціарним власником та головою є Сорока Марко Володимирович, повний тезка якого керує та володіє ще десятком товариств різного профілю переважно у Києві. Дві з цих фірм зареєстровані у Житомирській області: торгове ТОВ «НАРС» (вул. Малинська, 14 у Житомирі, готельна діяльність), та ТОВ «Гоу тревел» (смт Гуйва Житомирського району, надання в оренду нерухомості).

Інспекційний портал повідомляє, що 14 червня 2019 року Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів розпочне планову перевірку ТОВ «Газова компанія «Альянс», яке здійснює господарську діяльність за адресою вулиця Малинська, 10-А у Житомирі.

Аналітична система YouControl інформує, що в Судовому реєстрі щодо газової компанії «Альянс» 71 документ: судові ухвали та рішення. Серед останніх – рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 березня 2019 року про стягнення з товариства на користь ГУДФС у Києві податкової заборгованості в сумі 195,8 тис. грн, та рішення Господарського суду м. Києва від 10 травня 2019 року про стягнення з ТОВ «Газова компанія «Альянс» 314 тис. грн заборгованості за кредитним договором з АТ «Комерційний банк «Приватбанк».

Нагадаємо, в лютому 2019 року за неподання інформації АМКУ на 13600 гривень оштрафував приватний готель у Бердичеві, у березні 2019 наклав штраф на дві фірми одного власника, які зімітували конкуренцію у тендері на ремонт фасаду адмінприміщення Господарського суду на майдані Путятинському в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, київська фірма, яка спеціалізується на будівництві фонтанів та фігурує у справі про розтрату 1,5 млн грн, будуватиме фонтан на бульварі Польському в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЗС пальне АМКУ штраф Антимонопольний комітет Альянс  
Матеріали по темі