Місто

Фонтан на Михайлівській, який прочистили тиждень тому, запустять після підписання договору з «Житомиробленерго»

4 June 2019, 13:31

Фонтан на пішохідній Михайлівській, який прочистили 25 травня, запустять після підписання договору з «Житомиробленерго».

Про це у коментарі Житомир.info 4 червня розповів начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

«Фонтан ми зібрали на минулих вихідних (25 травня, ред.), прочистили. Договір на підключення до мереж знаходиться в обленерго, вийшли невелика затримка через те, що ліміти (по електроенергії) не були закладені міською радою. З дня на день цей договір буде підписаний і увімкнений лічильник для фонтану. Після цього ми дезінфікуємо воду хлором, швидше за все, зробимо це в нічний час, щоб діти, які будуть купатися, не «нахапалися» хлорованої води й не отримали опіки», - розповів начальник управління.

Зі слів В’ячеслава Глазунова, підключення фонтану до електроенергії очікується до кінця цього тижня або навіть до вихідних 8-9 червня.

Нагадаємо, 23 травня 2019 В’ячеслав Глазунов говорив, що фірма, яка мала підготувати фонтан вже всередині травня, затримується на інших об’єктах через погодні умови. 25 травня представники фірми, яка обслуговує фонтан, піднімали бруківку з влаштованими форсунками й тестували механізм.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 травня 2019 в Житомирі традиційно розпочався сезон фонтанів. У місті запустили всі фонтани, крім фонтану на пішохідній Михайлівській.

Фонтан на Михайлівській почали монтувати в липні, а запустили в тестовому режимі 5 жовтня 2017 року. Офіційно фонтан відкрили 21 квітня. У травні 2018 фонтан закривали на ремонт, і 9 червня він знову запрацював. Мер Житомира скаржився, що городяни засовують у форсунки палки, пробки, обгортки від морозива та інше сміття. 25 червня 2018 фонтан оглянув італійський меценат Вірджініо Фіданца, який профінансував його будівництво. 29 липня 2018 біля фонтану трапився інцидент: молодик в шоломі на велосипеді травмував дівчинку. Фонтан на Михайлівській збиралися передати на баланс водоканалу.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фонтан вул. Михайлівська Глазунов  
Матеріали по темі