Влада

Житомир не зможе використати кошти з держбюджету на заміну вікон та дверей без змін до розпорядження Кабміну, - Ольшанська

11 June 2019, 12:13

Житомир не зможе отримати та використати 2 млн грн субвенції з державного бюджету, які виділені на поточні ремонти в багатоповерхівках.

Про це 11 червня в коментарі Житомир.info сказала заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська.

«Ми чекаємо роз’яснення Мінфіну щодо використання коштів, бо їх можна використовувати тільки на капітальні видатки, на розвиток інфраструктури, на соціально-економічний розвиток регіону. Згідно того, що є в постанові, ми не можемо використати ці кошти, тому будемо просити внести зміни в постанову і передбачити їх не на поточний ремонт, а на капітальні видатки. Якщо буде комплексна заміна вікон та дверей і розроблений проект, то це можуть бути капітальні видатки. Ми готуємо звернення до Міністерства фінансів щодо внесення змін до розпорядження Кабінету міністрів, бо в діючій редакції ми цю субвенцію використати не зможемо», - пояснила Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, 5 червня 2019 року Кабінет міністрів ухвалив розпорядження «Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих території», яким бюджету Житомира передбачено виділити 22 млн 678,7 тис. грн, з яких: 10 млн 78,7 тис. грн – на реконструкцію стадіону «Спартак» дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся»; 10 млн 600 тис. грн – на реконструкцію приміщень адміністративної будівлі Корольовської районної ради м. Житомир за адресою: площа Польова, 8 (в тому числі виготовлення ПКД), в м. Житомирі; 2 млн грн – на поточний ремонт із заміною існуючих вікон та дверей на енергозберігаючі у під’їздах в місцях загального користування за 14 адресами.

Згідно порядку розподілу коштів на заходи соціально-економічного розвитку, має бути звернення народного депутату для фінансування конкретних об’єктів. Як стало відомо Житомир.info, кошти на реконструкцію стадіону «Спартак» виділені за заявою народного депутата Артура Палатного (фракція БПП), на сквер біля фонтану «Космонавт» - за заявою нардепа Ірини Суслової (фракція БПП), на поточні ремонти «вибивав» кошти нардеп від Житомира Борислав Розенблат (позафракційний).

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2019 року на сесії Житомирської міської ради ухвалили рішення про виділення з міського бюджету 350 тис. грн на реконструкцію фонтану та прилеглої території на площі Польовій, при умові співфінансування з держбюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: субвенція бюджет КМУ Ольшанська нардеп  
Матеріали по темі