Економіка

​До уваги жителів Житомирської області: ДФС відтермінувала штрафи за зберігання пального без ліцензії

13 June 2019, 12:34

До кінця 2019 року в Україні відтерміновано штрафи за зберігання пального без ліцензії.

Про це 12 червня повідомив сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«Прийнято Закон «Про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" (законопроект №10359). Законом доповнено статтю 18 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» новою частиною, якою відтерміновується застосування до суб'єктів господарювання фінансової санкції у вигляді штрафу у розмірі 500 тисяч гривень у разі зберігання пального до 31 грудня 2019 року (виділено редакцією) без наявності відповідної ліцензії», - інформує сектор комунікацій.

Перелік документів, необхідних для отримання ліцензії на право оптової або роздрібної торгівлі пальним або на право зберігання пального, за посиланням.

Нагадаємо, з липня 2019 року зберігання і торгівля пальним підлягатиме ліцензуванню.

Для зручності суб’єктів господарювання, які з 1 липня 2019 мають отримати ліцензії на виробництво, зберігання, оптовий та роздрібний продаж пального, Державна фіскальна служба України розробила форми заяв:

  • на одержання ліцензії (або дубліката) на виробництво пального;
  • на одержання ліцензії на право зберігання пального;
  • на одержання ліцензії на право оптової торгівлі пальним, за відсутності місць оптової торгівлі;
  • на одержання ліцензії на право оптової торгівлі пальним, за наявності місць оптової торгівлі;
  • на одержання ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним.

Прес-служба Державної фіскальної служби України звертає увагу, що дані форми заяв мають виключно рекомендований характер, оскільки законодавством не передбачено затвердження форм заяв для отримання ліцензій на право оптової або роздрібної торгівлі пальним, або на право зберігання пального. Такі заяви надаються органу ліцензування у довільній формі.

Як повідомляв Житомир.info, 19 травня 2019 року на вулиці Східній у Житомирі сталася пожежа на газовій АЗС. За повідомленням патрульної поліції, спалахнула цистерна з паливом, одна людина отримала опіки полум’ям. Після приборкання пожежі на автозаправці «Яркон» з’явилася уточнена інформація: до лікарні з термічними опіками були доставлені двоє людей – житель м. Києва, 1972 р.н., та житель Черкаської області, 1962 р.н., вогнем знищено конструкцію АЗС та 4 легкових автомобілі, які знаходились на її території. Після пожежі мер Житомира Сергій Сухомлин створив комісію, яка має перевірити законність роботи всіх заправок у місті. Комісія виявила в Житомирі 13 заправок, про які не знають у ДСНС та Держпраці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пальне ліцензія ДФС штраф  
Матеріали по темі