Суспільство

У Житомирській області діє 13 мобільних бригад для допомоги жертвам домашнього насильства

14 June 2019, 11:35

У Житомирській області діє 13 мобільних бригад для допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства.

Про це на брифінгу з питань запобігання та протидії домашньому насильству та протидії торгівлі людьми 13 червня сказав директор департаменту праці, соціальної та сімейної політики Юрій Прокопець, - інформує прес-служба ОДА.

«В області діє 13 мобільних бригад допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства, ще 3 такі бригади планують створити у найближчому майбутньому. Не варто вірити у легкі та високі заробітки. Ніхто не пропонує високооплачувану роботу у країнах, де й так досить низькі заробітні плати», – сказав Юрій Прокопець.

За його даними, з початку 2019 року 6 жителям Житомирської області надано статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

За даними прес-служби Житомирської ОДА, у числі мобільних бригад є 2 мультидисциплінарні команди по роботі з людьми, які вчиняють насильство, та їхніми родичами.

«Наразі на Житомирщині вже створили 13 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. У числі цих бригад є 2 мультидисциплінарні команди по роботі з особами, які вчинили насильство в сім’ях та членами їх сімей. Такі команди створені та функціонують в Бердичівському районі та Баранівській ОТГ», - поінформували Житомир.info у прес-службі ОДА.

Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги діють у Любарській, Олевській, Брусилівській, Хорошівській, Новоборівській, Попільнянській, Квітневій, Глибочицькій та Баранівській ОТГ, та районах - Радомишльському, Ємільчинському, Бердичівському та Народицькому. У найближчому майбутньому їх планують створити у Новоград-Волинському, Малинському та Романівському районах.

За словами заступника директора обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Лариси Теребей, основне завдання таких мобільних бригад – надавати допомогу особам, які постраждали від домашнього насильства, оперативно реагувати на такі ситуації та надавати якісну соціально-психологічну допомогу. Мінімальний склад мобільних бригад – фахівець із соціальної роботи та психолог, проте може бути ще юрист, медичний працівник.

«За інформацією обласного центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, цього року 68 родин області взяли під соціальний супровід, щоб допомогти їм вийти з кризи. Нагадаємо, що в обласному центрі соціальних служб є телефон довіри 15-50, за яким жителі області можуть звертатися і отримати кваліфіковану допомогу», - інформує прес-служба Житомирської ОДА.

Нагадаємо, п’ять родин із районів Житомирської області пройшли навчання на патронатних вихователів та їх добровільних помічників, з них дві сім’ї після завершення юридичних питань зможуть тимчасово виховувати дітей, які потрапили у складні життєві обставини.

Як повідомляв Житомир.info, за половину 2018 року житомирська поліція отримала 39 повідомлень від неповнолітніх про насильство у сім’ї, але жодне не підтвердилося.20 січня 2018 в Андрушівському районі поховали 29-річну бердичівлянку, яка роками терпіла домашнє насилля і загинула від рук власного чоловіка. У березні 2019 повідомлялося про суди над трьома сімейними тиранами: двоє знущалися з матерів, один – з дружини.

Консультація міністра, куди звертатися житомирянам, які потерпають від насильства в сім’ї, тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство ОДА мобільна група  
Матеріали по темі