Місто

​Привітати з першою річницею житомирський Дім ветерана приїхали Ірина Геращенко та гурт «Без обмежень»

21 June 2019, 18:35

Житомирський Дім ветерана, який став першим ветеранським простором в Україні, 21 червня відсвяткував першу річницю.

Розпочали цей день із засідання Ради ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів, під час якого представники 20 областей обговорили реалізацію проекту «Ветеранський простір» в Україні та участь воїнів у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри нескорених».

Офіційну частину свята розпочали з привітань гостей та величезного торту, а справжнім подарунком для присутніх став концерт українського гурту «Без обмежень». На заході були присутні ветерани, волонтери, члени родин військових.


Координатор «Дому ветерана» розповідає: відтоді, як запрацював ветеранський простір, реалізовано багато проектів, які спрямовані на реабілітацію воїнів та їхніх сімей. Тут проходять і різні майстер-класи, цікаві зустрічі.

«У нас сьогодні річниця дому ветерана, річниця від самого початку створення цього проекту, від цієї задумки, щоб зробити у Житомирі Дім ветерана. У нас було відкриття 22 грудня, і від того часу ми відпрацювали дуже плідно. Хлопці проходять реабілітацію психологічну, Наталія Харитонова проводить сімейну реабілітацію. Це наша головна ціль, щоб хлопці соціалізуватися в мирному житті. Приїжджають до нас зірки, зараз приїхав гурт «Без обмежень», Христина Панасюк приїжджає. У нас проходить багато зборів Ради ветеранів, Ірина Фриз постійно приїжджає, приходять хлопці, аби поспілкуватися між собою», - розповідає координатор «Дому ветерана» Юлія Толмачова.

Серед гостей - представники Міністерства у справах ветеранів та перша заступниця голови Верховної Ради України.

«Це такий унікальний для Житомирщини проект, який є першим ветеранським простором в Україні. Сьогодні тут присутні представники ветеранської спільноти зі всієї України, і ми їм презентували Дім ветерана, для того, щоб вони могли реалізувати такі проекти кожен у своїй області», - каже заступниця міністра у справах ветеранів України Оксана Гаврилюк.

Про головні задачі, які стоять перед урядом задля підтримки ветеранів, розповіла Ірина Геращенко.

«Завжди наша тема розмови, в якій би ветеранській аудиторії не були, як нам докласти всіх зусиль, щоб перемогти. Це дуже важливо, коли ми говоримо з ними однією мовою. Буває таке, що вони дають надзвичайний заряд енергії, оптимізму, ті люди, які втратили кінцівки, мають страшні поранення, але при цьому, залишаються життєлюбами, точно не хочуть випадати з життя. Вони хочуть продовжувати, бути дуже активними в соціумі і бути в професії, тому вони іноді навіть цього не просять, але це задача влади і політиків - створити такі умови. Ми сьогодні буде багато робимо, щоб прийняти найкращий досвід Канади, Сполучених Штатів Америки, Хорватії, де працюють такі міністерства ветеранів по реабілітації, соціальної адаптації ветеранів і їх родин. Також дуже важливо, щоб це скликання у липні прийняло остаточно закон про сержантські звання», - говорить перша заступниця голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Фоторепортаж з першої річниці Дому ветерана можна побачити тут.

Нагадаємо, «Дім ветерана» у Житомирі офіційно відкрили 22 грудня 2018 року новорічним святом для дітей військовослужбовців. 23 березня 2019 на базі закладу відкрили майстерню з виготовлення Ікон пам'яті загиблим за незалежність України.

Як повідомляв Житомир.info, 21 квітня 2019 в Домі ветерана відбувся перший концерт для АТОвців та їх родин.

Який вигляд мав житомирський Дім ветерана в лютому 2019 року, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дім ветерана АТО боєць концерт  
Матеріали по темі