Політика

У суді кандидат від «Слуги народу» по Коростенському округу №64 заявив про тиск та погрози

27 July 2019, 22:44

26 липня Житомирський окружний адміністративний суд розпочав розгляд справи за позовом довіреної особи кандидата в народні депутати від партії «Слуга народу», в якому він просить провести повторний підрахунок голосів.

На думку позивача, під час роботи окружної виборчої комісії №64 було допущено ряд порушень, які могли вплинути на результат виборів.

Відповідачі, голова окружної виборчої комісії та представники кандидата Володимира Арешонкова, який за протоколом ОВК набрав найбільшу кількість голосів виборців, позовні вимоги заперечують та вважають позов необґрунтованим. Зокрема, відповідачі звернули увагу на заяви кандидата Вячеслава Сігачова, у яких він відкликав повноваження своєї довіреної особи та відмовився від своїх попередніх заяв про порушення.


Для того, щоб з’ясувати чи справді кандидат вважає, що голоси виборців в окрузі №64 потрібно перерахувати, суд вирішив допитати самого кандидата. Втім, на момент розгляду справи Сігачов перебував не в Житомирі, тому зв’язатись із ним вдалось лише за допомогою відео конференції.

Звертаючись до суду, Вячеслав Сігачов заявив, що йому та його родині погрожували.

«Я в курсі позивних вимог, я підтримую позов, який поданий моєю довіреною особою. Були анонімні погрози життю моїх дітей і моєї сім’ї. І мене примушували визнати результати цих виборів. Під тиском таких обставин були написані ці заяви, але я повністю довіряю своїй довіреній особі, повноваження його я не відзивав, тому він повністю може представляти мої інтереси у всіх інстанціях відповідно до закону», - сказав Вячеслав Сігачов.

Після допиту позивача суд розпочав допит свідків та дослідження доказів. загалом разом із технічними перервами судове засідання тривало із 9-ї ранку, аж до опів на першу ночі 27 липня.

Після сімнадцятигодинного засідання із короткою перервою на сон, дослідження десятків протоколів дільничних виборчих комісій та допиту свідків 27 липня після 16:00 судді Житомирського окружного адміністративного суду зачитують рішення – позовні вимоги задовольнити. Текст рішення суду дивіться тут.

Нагадаємо, ввечері 24 липня Центральна виборча комісія отримала оригінальні протоколи про підсумки голосування від Коростенської ОВК округу №64.

Як повідомляв Житомир.info, в день голосування 21 липня 2019 року кандидат в нардепи по Коростенському виборчому окрузі №64 від партії «Слуга народу» Вячеслав Сігачов написав заяву до поліції з повідомлення про «фейк» що він, нібито, зняв свою кандидатуру на користь Арешонкова. Вранці 22 липня до поліції надійшло повідомлення, що у місті Коростень існує загроза перешкоджанню роботи окружної виборчої комісії ОВО №64. До окружної комісії були скеровані спецпідрозділи, а центральний апарат Національної поліції виділив черговий гелікоптер з правоохоронцями, який ввечері цього ж дня повернувся назад. 23 липня на сайті ЦВК оприлюднили результати 100% протоколів по Коростенському округу №64 – з перевагою в менш ніж 700 голосів перемагає чинний нардеп, самовисуванець Володимир Арешонков,

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд округ 64 ОВК Сігачов  
Матеріали по темі