Політика

Суд не задовольнив апеляційну скаргу Развадовського: перерахунку голосів на окрузі №67 у Житомирській області не буде

30 July 2019, 18:17

Сьомий апеляційний адміністративний суд у Вінниці залишив без змін рішення Житомирського окружного адмінсуду від 27 липня 2019 року щодо скасування протоколу окружної виборчої комісії по Чуднівському округу №67 та перерахунку голосів, якого через свою довірену особу вимагав кандидат у народні депутати Віктор Развадовський.

Постанову на засіданні 30 липня зачитав головуючий суддя, відеозапис є у розпорядженні Житомир.info.

«…Апеляційну скаргу Развадовського Віктора Йосиповича в особі довіреної особи Козела Василя Васильовича залишити без задоволення. Рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 27 липня 2019 року залишити без змін. Постанова оскарженню не підлягає», - зачитав зміст постанови о 17.11 головуючий суддя. Резюме судді - з 1.33 хвилини:


Аматорське відео

По суті, це означає, що перемога на виборах дісталася кандидату від партії «Слуга народу» Сергію Кузьміних, за якого віддали голоси 36,31% виборців, на 2% більше, ніж за Віктора Развадовського.

Нагадаємо, 30 липня Сьомий апеляційний адміністративний суд у Вінниці розглядав апеляційну скаргу кандидата в нардепи Віктора Развадовського на рішення Житомирського окружного адміністративного суду, який подав скаргу в особі довіреної особи Козела Василя Васильовича. Відповідачем була окружна виборча комісія з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу №67, третіми особами - Центральна виборча комісія, Адам'як Сергій Іванович, Бовсунівський Юрій Іванович, Міскевич Микола Олександрович, Кропивницький Володимир Миколайович, Кузьміних Сергій Володимирович, Ходак Ігор Євгенович, уповноважена особа Політичної партії «Слуга народу» в одномандатному виборчому окрузі №67 Касянчук Сергій Вікторович.

Як повідомляв Житомир.info, уранці 27 липня Житомирський окружний адмінсуд почав розгляд позову кандидата в народні депутати Віктора Развадовського, який балотувався по Чуднівському округу №67 як самовисуванець і, за результатами на сайті ЦВК, програв кандидату від партії «Слуга народу» Сергію Кузьміних. Позивач зазначав, що велика кількість негативної інформації про нього спричинила падіння його рейтингу, на шести десятках дільниць кандидатом була виявлена незаконна агітація проти нього, а окружна комісія бездіяла та не реагувала на скарги. Розгляд справи тривав 9 годин, і врешті колегія у складі трьох суддів вирішила відмовити в задоволенні позову Развадовського щодо перерахунку голосів.

Крім того, за позовом довіреної особи кандидата від «Слуги народу» Вячеслава Сігачова 27 липня 2019 року Житомирський окружний адміністративний суд дозволив перерахувати голоси на всіх виборчих дільницях Коростенського округу №64. Апеляційну скаргу на це рішення розглядатимуть 31 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перерахунок 67 округ Развадовський Кузьміних вибори  
Матеріали по темі