Місто

У промисловій зоні Житомира КАТП загородило майданчик для сміття і заборонило викидати відходи

1 August 2019, 09:44

У липні 2019 майданчик для сміття, розташований на вулиці Параджанова в Житомирі біля залізничного переїзду, загородити бетонним парканом.

Про це Житомир.info повідомляють працівники підприємств, які знаходяться на цій вулиці.

«Там завжди був майданчик з контейнерами, він завжди був переповнений і набирався дуже швидко. Звичайного сміття там було мало, в основному – будівельне, промислове, бо там працює багато підприємств і заводів. Тиждень-два тому майданчик обгородили бетоном і повісили оголошення: «КАТП 0628 попереджує! Засмічення територій загального користування заборонене! Штраф до 1360 грн», - розповів один з читачів.

Начальник комунального автотранспортного підприємства 0628 Житомирської міськради, яке забезпечує вивіз відходів, Сергій Колесник у коментарі Житомир.info 31 липня пояснив, що закриття майданчика – це ініціатива КАТП.

«Там не має бути смітник. Він там був, і туди звозили відходи з усієї промислової зони підприємства, які мають платити гроші за утилізацію промислових відходів. Звозили жителі прилеглих сіл – Клітчин, Левків. За останні роки ми зменшили кількість несанкціонованих звалищ на території міста до п’яти, і вулиця Параджанова – одна з цих адрес. Ми закрили цей смітник, за власні кошти обгородили бетонним парканом, повісили попередження. Тиждень чергували інспектори з поліції та благоустрою, дивилися, щоб не кидали за паркан. Зараз у Левкові поставили 34 контейнери для сміття, у Клітчині теж. Ми з обслуговуючою компанією закликаємо мешканців приватного сектору укладати договори на вивіз сміття, багато договорів вже підписані. Кілька контейнерів затягнули углиб вулиць, а по Параджанова в певні дні тижня їздитиме машина і забиратиме відходи з подвір’їв», - пояснив Сергій Колесник.

Нагадаємо, 31 липня на Богунії в Житомирі почали вивозити сміття, яке лежало 4-5 днів.

Як повідомляв Житомир.info, 9 січня 2019 року на виконкомі Житомирської міськради з суперечками підвищували тарифи на вивезення сміттям трьом підприємствам. У новий тариф заклали вивіз крупногабаритного сміття. У квітні 2019 року приватний житомирський ЖЕК відмовлявся прибирати та вивозити гілля дерев та інше негабаритне сміття з майданчиків, бо такі послуги не закладалися в тариф, а КАТП 0628 уклало з ФОПом договір на 1,5 млн грн, які той має отримати за прибирання і вивезення негабаритного та будівельного сміття.

Основні роботи з капітального ремонту 600 м вулиці Параджанова збираються закінчити 5-6 серпня, а тоді асфальтуватимуть провулки та зупинки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття Колесник контейнер  
Матеріали по темі