Місто

У Житомирі приватний ЖЕК не вивозить гілля та інше негабаритне сміття з майданчиків, бо воно не закладалося в тариф

9 April 2019, 13:02

На вулиці Володимирській (колишній Маяковського) в Житомирі, неподалік перехрестя з Трипільською (до перейменування – вулиця 8 березня), увечері 8 квітня не вивезли сміття.

Про це Житомир.info поінформувала читачка Ірина і надіслала знімки: повні контейнери, пакети зі сміттям та гілля поряд.

За інформацією житомирянки, за цією адресою сміття лежить постійно і до кінця ніколи не вивозиться.

Про ситуацію за даною адресою 9 квітня Житомир.info розповів заступник директора приватного підприємства «ВЖРЕП №4» - одного з трьох підприємств, які займаються вивезенням сміття в Житомирі.

«За адресою вулиця Володимирська, 5/2 дійсно стоїть два наших контейнери, і до 5 години ранку 9 квітня сміття мали вивезти. Я особисто перевірю маршрутне завдання, щоб дізнатися, чи звільнили там контейнери. Щодо сміття біля контейнерів, то ми ведемо таку довготривалу полеміку з управлінням житлового господарства, хто має вивозити ці відходи. Більшість цих відходів – так звані негабаритні відходи. У законодавстві немає поняття негабаритних відходів. Є великогабаритні відходи, ремонтні, і так далі. Ми в тариф включили вивіз великогабаритних відходів – це відходи розміром 50Х50Х50 см, які не можна помістити у контейнер. У нашому розумінні це дивани, шафи, телевізори, холодильники, тумби. Такі відходи ми вивозимо. На майданчик, про який ми говоримо, хтось із жителів наніс гілля, листя та інше. Ми зараз ведемо таку політику, що ми не зобов’язані вивозити відходи, які не входять в норму утворення. Нас змушують це робити, але в наш тариф це не входить. Таких майданчиків по місту дуже багато, особливо якщо мікрорайон стикується із приватним сектором. Люди, заплативши раніше 9 гривень, зараз 19, думають, що можуть виносити все, що в них є, в тому числі зрізані дерева, бур’ян, листя», - прокоментував заступник директора ПП «ВЖРЕП №4» Юрій Грибан.

Директор комунального підприємства КАТП-0628, яке також займається вивезенням побутових відходів, Сергій Колесник поінформував Житомир.info про заходи зі свого боку щодо вирішення проблеми зі сміттям у Житомирі.

«Міський голова вказував на перенакопичення сміття в деяких місцях. Зараз ми рухаємося в напрямку облаштування додаткових майданчиків за власні кошти, додаткових контейнерів та зміни розкладу руху автомобілів. Крім того, ми додатково ввели в черговому режимі вантажівку для вивезення відходів у вихідні та святкові дні», - запевнив Сергій Колесник. На виконкомі 3 квітня директор КП доповідав мерові Житомира, що до завершення толоки проблема зі сміттям у місті буде вирішена.

Нагадаємо, нещодавно КП «Автотранспортне підприємство 0628» міськради оголосило тендер на придбання 200 контейнерів для збирання твердих побутових відходів орієнтовною вартістю 927 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 9 січня 2019 року на виконкомі Житомирської міськради з суперечками підвищували тарифи на вивезення сміттям трьом підприємствам, які його вивозять. У новий тариф закладали вивіз крупногабаритного сміття. В загальному тариф зріс на 66%.

25 березня 2019 профільному заступнику мера Сергію Кондратюку та підприємствам, які займаються вивезенням побутових відходів, дали два тижні (до 7 квітня, ред.) на наведення ладу зі сміттям у Житомирі.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття тариф ВЖРЕП №4  
Матеріали по темі