Місто

​На виконком прийшли переселенці з готелю «Житомир», щоб отримати гарантії надання житла

7 August 2019, 11:17

Влада Житомира хоче отримати співфінансування з державного бюджету на купівлю житла, де зможуть проживати внутрішньо переміщені особи.

На засіданні міськвиконкому 7 серпня розглядали питання звернення до Міністерства з питань тимчасово окупованих територій щодо надання співфінансування (50х50) для придбання квартир, які будуть надані переселенцям.

«Ці квартири, які буде закуповувати місто для внутрішньо переміщених осіб, залишаться у власності міста», - пояснив мер Сергій Сухомлин.

На засідання міськвиконкому прийшли переселенці, які проживають в готелі «Житомир».

«Ми не можемо спати вночі, тому що у нас немає житла. Місто виділило нам кошти на винайм житла, але лише до грудня. Якщо нам не буде де жити, то ми змушені будемо повернутися у війну, але там у моєї дитини немає майбутнього, я хочу, щоб вона продовжувала вчитися в школі №12. Я вас прошу – будь ласка, допоможіть нам. Якщо немає соціального житла, то скажіть нам відверто, напишіть нам правду, ми будемо йти вище, пробиватися до президента, щоб нам якось допомогли. Ми погодимося на гуртожиток, але дайте нам дах на час війни, щоб я не переживала, що у грудні мене попросять залишити квартиру», - сказала жінка-переселенка, якій міська влада знайшла квартиру неподалік школи №12, де вчиться її донька.

Мер зауважив, що гроші виділили на винайм житла до кінця року, але він переконаний, що й на наступний бюджетний рік депутати виділять кошти.

Детальніше – у сюжеті

Нагадаємо, майже опівночі 6 серпня Сергій Сухомлин прокоментував ситуацію з виселенням внутрішньо переміщених осіб з проданого на аукціоні готелю «Житомир».

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2019 року на позачерговій сесії міськради депутати одноголосно дозволили «Фаворит Компані» за 60 мільйонів викупити готель «Житомир». На сесії міської ради 24 липня 2019 року для переселення людей з готелю «Житомир» з міського бюджету виділили компенсацію в розмірі 825 тис. грн за оренду житла та разову допомогу на проживання в гуртожитку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком переселенці переселенець  
Матеріали по темі