Політика

Суд розглядає справу щодо колишнього голови Житомирської ОДА, який сфотографувався з виборчим бюлетенем

8 August 2019, 12:03

Корольовський районний суд м.Житомира розглядає справу про адміністративне правопорушення колишнього голови Житомирської облдержадміністрації Ігоря Гундича.

До Корольовського райсуду 11.04.2019 року з Житомирського відділу поліції надійшли матеріали справи про адміністративне правопорушення відносно Ігоря Гундича про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 212-10 КУпАП (Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму).

«Зі змісту протоколу про адміністративне правопорушення серії АПР18 № 081483 від 06.04.2019 року вбачається, що 31.03.2019 року об 11 год 11 хв ОСОБА_1 (Ігор Гундич – ред.) вчинив порушення встановлених законом обмежень щодо ведення передвиборної агітації, а саме на своїй сторінці «Фейсбук» виклав фото зі своїм бюлетенем під час голосування, що після цього розповсюдили засоби масової інформації», - йдеться у постанові райсуду від 4 червня.

Сам Гундич, який на той час ще був головою Житомирської ОДА, в судове засідання не з’явився: 6 травня на електронну адресу суду він надіслав письмові пояснення по суті складених відносно нього адміністративних матеріалів за ст. 212-10 КУпАП, із клопотанням про розгляд справи у його відсутності, за участі захисника. Адвокат в судовому засіданні зауважив, що кримінальне провадження стосовно його підзахисного було відкрите 31 березня й закрите 4 квітня «у зв`язку з відсутністю ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.159 КК України» (Порушення таємниці голосування), але за наполяганням прокуратури постанову слідчого про закриття провадження скасували й матеріали були спрямовані для продовження досудового розслідування, тому матеріали треба повернути до Житомирського відділу поліції.

Корольовський райсуд погодився з такими аргументами й передав матеріали справи до поліції.

На 22 серпня у Корольовському райсуді призначене засідання у справі про адміністративне правопорушення вчинене Ігорем Гундичем.

Стаття 212-10 КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу: на громадян – від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн до 850 грн) і на посадових осіб – від п'ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 810 грн до 1360 грн). На час вчинення правопорушення Гундич був посадовою особою – головою облдержадміністрації.

Нагадаємо, під час першого туру президентських виборів 31 березня 2019 року мер Житомира Сергій Сухомлин та голова ОДА Ігор Гундич сфотографувалися з бюлетенями на виборчих дільницях. Начальник ГУНП Вячеслав Печененко 3 квітня повідомив, що по цій ситуації поліція відкрила кримінальне провадження по ст. 159 «Порушення таємниці голосування». 18 квітня Печененко інформував, що справа була закрита у зв’язку з відсутністю кримінального злочину, але прокуратура повернула її на доопрацювання, поліція відкрила адміністративні провадження і за цими провадженнями Гундичу та Сухомлину виписали адміністративні протоколи, штрафи вони мають сплатити, якщо суд визнає їх винними.

Як повідомляв Житомир.info, 23 червня 2019 року ЦВК зареєструвала самовисуванця Ігоря Гундича кандидатом в нардепи по мажоритарному округу №62 (Житомир). Наступного дня, 24 червня, президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Ігоря Гундича з посади голови Житомирської облдержадміністрації й 27 червня був його останній робочий день на цій посаді. За результатами голосування самовисуванець Гундич посів трете місце з 18 кандидатів, які балотувалися по ОВО №62, отримавши 7,7% підтримки – за нього проголосували 6140 людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Гундич вибори бюлетень  
Матеріали по темі