Влада

​У серпні вступають у дію збільшені штрафи для власників транзитних авто, - Житомирська митниця

9 August 2019, 16:22

З 22 серпня 2019 року вступають у дію нові санкції за порушення митного законодавства при ввезенні автомобілів особистого користування та комерційного призначення у режимах «транзит» та «тимчасове ввезення».

Про це 9 серпня повідомила Житомирська митниця ДФС.

«З урахування законодавчих змін органи поліції зобов’язані складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені частинами 8 та 9 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі КУпАП), а органи доходів і зборів – протоколи про порушення митних правил за ознаками статей 469 та 481 Митного кодексу України у новій редакції (далі – МК України) залежно від виявленого правопорушення», - інформує пресслужба митниці.

За даними митниці, при перевищенні строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. гривень. Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тис. гривень або такі авто будуть конфісковані. Також передбачена відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого транспортного засобу у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 34 тис. гривень.

З метою контролю за державною реєстрацією тимчасово ввезених авто та цільовим використанням або передачею автомобілям у володіння, користування або розпорядження, фіскальні органи зобов’язані автоматично передавати поліції інформацію щодо автомобілів особистого користування із зазначенням строків їх тимчасового ввезення та відомостей про осіб, які тимчасово ввезли такі транспортні засоби чи помісили їх у митний режим транзиту, - зазначають митники. У свою чергу в разі виявлення зазначених порушень поліція зобов’язана письмово інформувати органи доходів і зборів про виявлення нецільового використання тимчасово ввезених чи транзитних автомобілів.

Нагадаємо, з 24 травня 2019 року набули чинності зміни до окремих положень Митного кодексу України, внесені Законом України від 8 листопада 2018 року. Згідно з цими змінами, значно збільшено штрафи за недоставляння або перевищення строку транзиту, тимчасового ввезення товарів, у тому числі автомобілів особистого користування, транспортних засобів комерційного призначення або строку тимчасового вивезення товарів чи втрати транспортних засобів.

Як повідомляв Житомир.info, з 25 листопада 2018 року по 16 січня 2019 року від митного оформлення 1000 автомобілів з іноземною реєстрацією до бюджетів Житомирської області надійшов майже 61 млн грн. 22 лютого 2019 року закінчився період пільгового оподаткування акцизним податком легкових авто із застосуванням коефіцієнта 0,5. Після пільгового розмитнення «євроблях» у Житомирській області три автовласники сплатили повну ставку акцизу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця ДФС транзит євробляха штраф  
Матеріали по темі