Влада

Михайлу Забродському, обраному народним депутатом, знайшли заміну на посту командувача ДШВ

23 August 2019, 11:42

21 серпня заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв представив особовому складу командування Десантно-штурмових військах нового командувача, ним став генерал-майор Мойсюк Євген Георгійович, призначений наказом Міністра оборони України №466 від 19.08.2019 року.

Про це 21 серпня повідомив сайт ДШВ.

«21 серпня заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв представив особовому складу командування Десантно-штурмових військах нового командувача, ним став генерал-майор Мойсюк Євген Георгійович, призначений наказом Міністра оборони України №466 від 19.08.2019 року», - інформує сайт.

«Я переконаний, що особовий склад Десантно-штурмових військах на чолі з генерал-майором Євгеном Мойсюком і надалі продовжить на високому рівні виконувати найважливіші завдання, які будуть стояти перед Збройними Силами України та загалом перед державою – щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України», – сказав заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Тим же наказом Міністра оборони України на посаду першого заступника командувача ДШВ ЗСУ призначено полковника Шандара Олексія Михайловича.

За даними сайту ДШВ, з бойового минулого генерала Мойсюка відомо, що війну він розпочав, будучи командиром батальйону 25 ОПДБр. Зі своїм батальйоном пройшов найгарячіші точки 2014 року. У листопаді 2014 року очолив новостворену 81 ОАеМБр та відразу повів її обороняти Донецький аеропорт. Після падіння аеропорту продовжував керувати 81 ОАеМБр, яка майже безперервно брала участь в бойових діях.

З травня 2018 року до серпень 2019 року перебував на посаді першого заступника командувача Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. З жовтня 2018 року по березень 2019 року очолював оперативно-тактичне угруповування «Схід» в Операції об’єднаних сил.

За особисту мужність і героїзм, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нагороджений орденами Богдана Хмельницького II та III ступеня.

Також зазначається, що Сергій Наєв подякував за службу генералу-лейтенанту Михайлу Забродському, який був командувачем ДШВ з березня 2015 року і продовжить роботу в складі Верховної ради України.

Нагадаємо, командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ, депутат Житомирської обласної ради Михайло Забродський балотувався до Верховної ради від партії Петра Порошенка «Європейська Солідарність».

В липні 2019 року в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" Михайло Забродський переконував, що його можливе депутатство не вплине на десантно-штурмові підрозділи та, зокрема, 95-ту бригаду ЗСУ.

«Згідно чинного законодавства, військовослужбовці Збройних сил відкомандировуються в органи державної влади із залишенням у списках Збройних сил, але ніякого впливу службового на війська, на жаль, ці п’ять років я мати не буду», - казав тодішній командувач.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2014 року Забродському було присвоєння звання Герой України. З березня 2015 року він приступив до виконання обов'язків командувача Високомобільних десантних військ України. На місцевих виборах в 2015 році Забродський був обраний депутатом Житомирської обласної ради від Блоку Петра Порошенка (був першим номером у партійному списку). У грудні 2016 колишній командир житомирської 95-ї бригади отримав звання генерал-лейтенанта.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Забродський нардеп командувач ДШВ  
Матеріали по темі