Місто

На початку вересня у Житомирі знову проведуть громадські слухання щодо вартості проїзду в міському транспорті

27 August 2019, 18:20

У Житомирі вдруге за місяць проведуть громадські слухання, присвячені «транспортній» темі, обговорюватимуть, зокрема, питання встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті.

Про це 27 серпня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«4 вересня 2019 року о 18:00 годині за ініціативи гр. Левицького Р.В. в сесійному залі міської ради відбудеться обговорення проєктів рішень виконавчого комітету Житомирської міської ради:

Про затвердження умов конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в м. Житомирі;
Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування;
Про встановлення видів та вартості проїзних квитків (пакетів) в міському громадському транспорті», – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що усі ці проєкти рішень оприлюдненні на офіційному сайті Житомирської міської ради.

З матеріалами громадських слухань можна ознайомитись в управлінні транспорту і зв’язку міської ради за адресою: майдан ім. Корольова 4/2 каб. 379 з 9:00 до 17:00.

Нагадаємо, на черговому виконкомі Житомирської міської ради 7 серпня з порядку денного зняли три питання, які стосувалися міського громадського транспорту, в тому числі й питання щодо підвищення вартості проїзду.

Журналістам Житомир.info заступник міського голови Дмитро Ткачук тоді пояснив, що влада чекає лист з пропозиціями від громади міста. За його словами, на громадських слуханнях, що відбулися 6 серпня, не вдалося дійти до спільного бачення, саме тому і вирішили відкласти питання.

10 серпня в інтерв’ю для Житомир.info начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний казав, що для комунальних автобусів економічно обґрунтований тариф нині становить 8,50 грн, для тролейбусів та трамваїв – 5,20 грн.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до проєкту рішення виконкому міської ради від 14 червня 2019 року, вартість проїзду в громадському транспорті Житомира планують підвищити: у трамваях і тролейбусах проїзд коштуватиме 5 грн, у маршрутках – 7 грн, але при безготівковому розрахунку діятимуть знижки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: громадські слухання громадські обговорення слухання обговорення маршрутка перевізник  
Матеріали по темі