Події

Хлопця, який побив житомирську студентку Вікторію Шилюк, засудили до 13 років тюрми з компенсацією 1 млн грн шкоди

9 September 2019, 14:41

Хлопця, який в січні 2018 року побив житомирську студентку Вікторію Шилюк, засудили до 13 років ув’язнення з конфіскацією половини його майна та зі стягненням моральної шкоди.

Про вирок за вчинення розбійного нападу 6 вересня повідомив Богунський райсуд м. Житомира.

Зазначається, що судовий процес тривав значний проміжок часу, оскільки обвинувачений вини у скоєнні злочину не визнавав, для доведеності його вини сторона обвинувачення долучила ряд доказів, експертиз, суд допитав більше 10 свідків.

«Обвинувачений вину не визнав, заявлений цивільний позов потерпілої та прокурора також не визнав. У виступі в судових дебатах та виступі з останнім словом не пролунало навіть слів каяття та співчуття чи вибачень», – йдеться у повідомленні.

Тож обвинуваченого визнано винним за вчинений ним злочин передбачений ч. 4 ст. 187 КК України, йому призначено покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з конфіскацією ½ частини належного йому майна.

«Також задоволено цивільний позов потерпілої про стягнення матеріальної та моральної шкоди на загальну суму 1098955 грн. 01 коп., але будь-які кошти не зможуть повернути втрачене здоров’я, душевний спокій», – пише пресслужба Богунського суду.

До набрання вироком законної сили обвинуваченому залишено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зазначено, що вирок суду ще не набрав законної сили.

Як повідомляв Житомир.info, 4 січня 2018 року в районі Вільського Шляху жорстоко побили 19-річну житомирську студентку Вікторію Шилюк. 23 січня поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття дівчини.

Деталі затримання підозрюваного у жорстокому побитті і пограбуванні 19-річної житомирської студентки Вікторії Шилюк, розповіли під час брифінгу за участю начальника ГУНП Вячеслава Печененка, начальника управління карного розшуку ГУНП Віктора Бугири та начальника Житомирського ВП Михайла Сороки.

У березні 2018 року дівчина розпочала процес реабілітації в Центрі братів Кузьміних.

У червні 2018 року Сергій Кузьміних розповів, як побита дівчина проходить реабілітацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Вікторія Шилюк побиття розбій суд Богунський суд  
Матеріали по темі