Місто

​У Житомирі до нового опалювального сезону готові всі школи, дитсадки, лікарні та 93% житлових будинків. Проєкт рішення виконкому

12 September 2019, 10:33

У Житомирі до опалювального сезону готові всі школи, дитсадки, лікарні, соціальні та культурні об’єкти, а також 93% житлових будинків.

Про це йдеться в інформації про стан готовності об’єктів комунального господарства Житомирської міської ОТГ до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років, яку збираються заслухати на черговому виконкомі міськради.

«Технічними службами спільно з тепловою інспекцією комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» міської ради відзначено задовільний стан підготовки усіх міських об’єктів до зими. До опалювального сезону комплексно підготовлено 93% житлового фонду з видачею паспортів готовності житлових будинків. Також готові до опалювального сезону усі школи, дитячі садочки, лікарні, соціальні об’єкти, заклади культури», - йдеться в інформації.

Зазначається, що до роботи в зимовий період підготували 95% водопровідних, 94% каналізаційних, 96% теплових мереж та 98% котелень, 90% об’єктів благоустрою та дорожньо-мостового господарства, а також 95% спецтехніки та міського комунального транспорту.

Основними труднощами у підготовці теплових мереж називають фінансові проблеми через заборгованість за газ перед НАК «Нафтогаз України».

«Для виправлення ситуації теплопостачальному підприємству надавалась фінансова допомога з міського бюджету. Кошти надавались не тільки на підготовку до зими, а й на заробітну плату, на погашення заборгованості за послуги з транспортування природного газу та на встановлення лічильників обліку теплової енергії», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, виконком планує доручити КП «Житомиртеплокомуненерго» забезпечити організацію безперебійного теплопостачання та завершити встановлення в житлових будинках теплових лічильників, КП «УАШ» - заготовити до 10 листопада 2019 року необхідну кількість піскосуміші, підготувати спецтехніку для прибирання снігу, створити бригади для виконання протиожеледних робіт, а керівникам управлінь, департаментів, комунальних підприємств, Житомирського РЕМ та ПАТ «Житомиргаз» - нагадати підлеглим, які вчасно отримують зарплату, про необхідність розрахунків за отримані комунальні послуги з метою недопущення заборгованості.

Нагадаємо, на кінець липня 2019 року Житомирська ОДА звітувала про готовність майже 62% житлових будинків та соціальних об’єктів до нового опалювального сезону.

Як повідомляв Житомир.info, 22 серпня 2019 року в Житомирській ОДА створили штаб при ускладненні руху на дорогах та закупили протиожеледні матеріали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком опалювальний сезон тепломережі  
Матеріали по темі