Місто

​У Житомирі хочуть оголосити конкурс на отримання бюджетних коштів для соціального захисту безхатьків

18 September 2019, 10:25

Житомирська міськрада збирається оголосити конкурс на отримання бюджетних коштів для соціального захисту бездомних осіб.

Відповідний проєкт рішення має прийняти Житомирський виконком, який на сесії 17 вересня 2019 скоротили на 15 чоловік.

Проєкт рішення звучить так: «Про конкурс на отримання коштів з місцевого бюджету для здійснення заходів, спрямованих на соціальний захист бездомних осіб», його збираються підтримати «з метою ефективного соціального захисту осіб без постійного місця перебування».

Так, члени виконкому, куди відтепер входить 10 посадовців мерії, мають намір:

  • Затвердити Порядок та умови проведення конкурсу на отримання коштів з місцевого бюджету для здійснення заходів, спрямованих на соціальний захист бездомних осіб, та заявку на участь в конкурсі.
  • Оголосити конкурс на отримання коштів з місцевого бюджету для здійснення заходів, спрямованих на соціальний захист бездомних осіб.
  • Датою оголошення Конкурсу вважати день прийняття цього рішення виконавчим комітетом Житомирської міської ради.

Основним завданням конкурсу є діяльність у Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді Комплексного закладу для осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, з наданням соціальних послуг, — зазначається в проєкті. Заклад може надавати додаткові послуги, які будуть враховані при визначенні переможця:

- створення банку речей, в т.ч. теплих, для забезпечення клієнтів закладу одягом та взуттям;
- перукарські;
- харчування;
- підвищення культурно-освітнього рівня.

За результатами проведення конкурсу мерія має намір укласти з переможцем договір терміном на 3 роки, який можуть розірвати у разі ненадання або неналежного надання послуг.

Нагадаємо, в 2015 році у Житомирі офіційно відкрили будинок благодійної організації «Міський центр обліку бездомних осіб», де безхатченки власноруч облаштували нічліжне відділення. У 2016 співпрацю між Житомирською мерією та Центром обліку безхатченків підкріпили угодою. У 2017 голова правління ГО «Милосердя» та директор благодійної організації «Міський центр обліку бездомних осіб» Владислав Паламарчук відвітував, що у місті другу зиму поспіль жоден базхатченко не замерз і не відморозив собі кінцівки.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2017, коли Центр обліку бездомних осіб відключили від світла, мер Сухомлин говорив про залучення безхатьків до міських програм з ремонту одягу і прибирання несанкціонованих сміттєзвалищ, щоб вони були корисними та заробляли кошти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: безхатько Центр бездомних виконком Паламарчук  
Матеріали по темі