Суспільство

За півроку жителі Житомирської області майже 5 тисяч разів офіційно скаржилися на домашнє насильство, - ОДА

20 September 2019, 09:33

За 6 місяців 2019 року в Житомирській області прийнято 4660 заяв про домашнє насильство.

Про це за результатами обласної координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики, демографічного розвитку, протидії торгівлі людьми та домашньому насильству 19 вересня повідомила пресслужба Житомирської ОДА.

«За даними першого півріччя ми маємо 4660 заяв про домашнє насильство. Звісно, що така цифра змушує нас активізувати роботу як із протидії, так і з допомоги тим, хто постраждав. Наразі ми разом із фінансистами будемо розпочинати роботу зі створення двох нових установ», – цитує пресслужба директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики Юрія Прокопця.

За даними ОДА, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №824 від 21 серпня 2019 року, затверджено типові положення про денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, та спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного консультування цих осіб.

«Уже незабаром в області розпочнеться створення ще двох нових служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за дискримінацією статі. Нові служби посилять роботу Спеціалізованого притулку для постраждалих від домашнього насильства та мобільних бригад», - інформує пресслужба ОДА.

Нагадаємо, нещодавно в Україні ввели системний підхід до виявлення домашнього насильства та надання медичної допомоги, завдяки якого медиків навчатимуть виявляти жертв насилля і надавати їм кваліфіковану допомогу – як фізичну, так і психологічну.

Як повідомляв Житомир.info, за половину 2018 року житомирська поліція отримала 39 повідомлень від неповнолітніх про насильство у сім’ї, але жодне не підтвердилося. 20 січня 2018 в Андрушівському районі поховали 29-річну бердичівлянку, яка роками терпіла домашнє насилля і загинула від рук власного чоловіка. У березні 2019 повідомлялося про суди над трьома сімейними тиранами: двоє знущалися з матерів, один – з дружини. На середину червня 2019 року в Житомирській області нараховувалося 13 мобільних бригад для допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства.

Сюжет про умови перебування в обласному центрі соціально-психологічної допомоги в Житомирі дивіться тут.

Консультація міністра, куди звертатися житомирянам, які потерпають від насильства в сім’ї, тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство ОДА насилля  
Матеріали по темі