Влада

Голова Житомирської облради отримав припис від НАЗК з вимогою провести службове розслідування

25 September 2019, 10:18

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів голові Житомирської обласної ради Володимиру Ширмі.

Про це 19 вересня повідомила пресслужба НАЗК.

«Внесено припис голові Житомирської обласної ради Володимиру Ширмі стосовно в. о. директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради В’ячеслава Шевченка, який не повідомив про наявність у нього потенційного конфлікту інтересів, зумовленого перебуванням у його підпорядкуванні близької особи – дружини, що є порушенням вимог пункту 2 частини першої статті 28 Закону України «Про запобігання корупції», та має на сьогодні неврегульований потенційний конфлікт інтересів», - йдеться у повідомленні.

НАЗК вимагає усунути порушення та провести службове розслідування для виявлення причин та умов, що призвели до невиконання вимог статті 28 Закону в. о. директора Коледжу В’ячеславом Шевченком, а також розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.


В’ячеслав Шевченко був призначений виконуючим обов’язки директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради тимчасово, з18 травня 2017 року до призначення керівника обласною радою. Відповідне розпорядження голова облради Володимир Ширма підписав 17 травня 2017 року.

Нагадаємо, колишній директор Бердичівського медколеджу Володимир Клименюк хоче повернутися на цю посаду. На сесії облради 9 липня 2019 року Клименюк розповідав, що медичним коледжем зараз керує «мєнт», який влаштував жінку на роботу в цей заклад на посаду заступника головного бухгалтера.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська обласна рада 29 листопада 2018 року опублікувала оголошення про конкурс на зайняття посади директора комунального вищого навчального закладу «Бердичівський медичний коледж». Документи на конкурс подали колишній директор Бердичівського медичного коледжу Володимир Клименюк та нинішній керівник - В'ячеслав Шевченко. Наприкінці січня 2019 року заступник голови облради Максим Вілівчук повідомив, що через зміни у законодавстві претендентам на посаду директора Бердичівського медколежду мають повернути документи і провести новий конкурс. Нове оголошення про конкурс на посаду директора медколеджу оприлюднили на сайті облради 22 липня, дата обрання керівника закладу – 17 жовтня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК облрада Ширма медколедж  
Матеріали по темі