Місто

​Наглядати за капремонтом Великої Бердичівської в Житомирі за 0,3 млн грн буде колишній підлеглий Крисюка

25 September 2019, 15:34

Технічний нагляд за капітальним ремонтом вулиці Велика Бердичівська від бульвару Старого до вулиці Довженка обійдеться бюджету Житомира у 333 тисячі гривень без ПДВ.

23 вересня 2019 управління капітального будівництва Житомирської міськради уклало договір з житомирським ФОПом Федоровим Миколою Олеговичем. Предмет договору – «Здійснення технічного нагляду на об'єкті: «Капітальний ремонт вул. Велика Бердичівська (від бульвару Старого до вул. Довженка) в м. Житомирі», джерело фінансування - кошти місцевого бюджету, термін надання послуг — до 31 грудня 2019 року.


У договорі між управлінням капітального будівництва, яке очолює В’ячеслав Глазунов, та Миколою Федоровим, зазначається, що ФОП Федоров має кваліфікаційний сертифікат інженера технагляду, який виданий 31 січня 2019 року атестаційною архітектурно-будівельною комісією. Загальна вартість робіт складає 333 тисячі 603 гривні без ПДВ, що складає 1,5% за від вартості будівництва дороги, причому фінансування на 2019 рік складає 10 тис. грн, на 2020 рік – 323,6 тисячі:


Виконавець має здійснювати контроль за якістю конструкцій, виробів, матеріалів, облікувати будівельно-монтажні роботи, виявляти недоліки та брати участь у перевірках об’єкту будівництва.

До червня 2019 року Микола Федоров працював під керівництвом Романа Крисюка – обіймав посаду начальника відділу якості та технічного контролю управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської обласної державної адміністрації. 20 червня Федоров подав декларацію перед звільненням, у якій повідомив, що з 1 січня по 20 червня 2019 року заробив за основним місцем роботи 82 тисячі 177 гривень, і це єдине джерело його доходів.

Повний тезка Миколи Федорова є співвласником ТОВ «Трейд Спорт Груп», зареєстрованого в 2016 році у Києві, його внесок у статутний капітал - 100 гривень. Діяльність цього товариства пов’язана зі спортом.

Примітно, що з літа 2019 року з ФОПом Федоровим міськрада уклала договори на технагляд за трьома об’єктами будівництва в Житомирі: капремонт вулиці Перемоги (липень 2019 року, вартість - 174 тисячі гривень), капремонт майдану Короленка (липень, 51 тисяча гривень) та капремонт вулиці Кооперативної (вересень, 119 тисяч гривень).

Оскільки ремонт Великої Бердичівської до вулиці Довженка до кінця 2019 року починати не збираються, цікавимося у начальника УКБ міськради В’ячеслава Глазунова, за що тоді отримає кошти ФОП, з яким уже уклали договір.

«Кошти ФОП отримає тільки в тому разі, якщо ремонт дороги розпочнеться у 2019 році. Ми провели тендери й на ремонт цієї ділянки Великої Бердичівської (переможець – ПП «Автомагістраль», вартість – 23 млн грн, - ред.), і на технагляд. І будемо бачити, чи почнуться роботи цього року, чи все перенесеться на наступний рік. Якщо перенесеться на 2020-й, тоді об’єкт класифікується як перехідний, і укладаються додаткові угоди на фінансування у 2020 році. Без виконаної роботи кошти ніхто не отримає», - запевнив В’ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, ремонтувати Велику Бердичівську й далі буде та ж фірма, яка влітку 2019 проводила ремонт ділянки від Соборного майдану до Старого бульвару - компанія «Автомагістраль». За словами заммера Житомира Дмитра Ткачука, у 2019 році ремонтні роботи на цій ділянці проводитися не будуть, бо «в пріоритеті стоять інші вулиці, які також потребують капітального ремонту».

Як повідомляв Житомир.info, ПП «Автомагістраль» навесні 2019 виграла три тендери на капремонт центральних вулиць і майдану в Житомирі. Відтак, вулицю Перемоги відремонтують за 12 млн грн, Велику Бердичівську – за 19,8 млн грн, і майдан Короленка - за 4 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ремонт вулиця Велика Бердичівська Федоров технагляд  
Матеріали по темі