Місто

Проєкт реконструкції майдану Корольова готовий на 90%, - радник мера Житомира

11 October 2019, 15:34

Реконструкцію майдану Корольову можуть почати вже у 2020 році, якщо буде фінансова підтримка від обласної влади.

Про це 11 жовтня в програмі «Тема дня» на Житомир.info сказав радник мера Житомира. Депутат міської ради Олександр Черняхович.

«Проєкт вже на 90% готовий, є невеликі зауваження до самого проекту, ще на експертизу ми його не видавали, але вже розрахунки є, колір (плитки) вибрано. Раніше у нас була домовленість з областю, що ми разом зробимо цей об’єкт, бо обласна адміністрація там знаходиться. Зараз у нас ще перемовин (з новим головою ОДА - ред.) ще не було, але, думаю, при формуванні бюджету (на наступний рік) будуть перемовини і, якщо буде допомога з області, то на наступний рік цей об’єкт можна запланувати», - сказав Олександр Черняхович.

Він також розповів, що планують змінити на майдані Корольова.

«Зараз в проєкті розробляються ті місця, щоб майдан був не тільки як «стометрівку пройти», а щоб були зони відпочинку, локації, де люди можуть поспілкуватися, провести якийсь час раз. Також буде замінене освітлення, бо зараз ввечері майдан темний. Ліхтарі, лавочки, зелені насадження – це все зараз розробляється. Остаточного варіанта навіть я ще не бачив. Проєктанти працюють», - повідомив радник мера.

Повністю програму «Тема дня» про реконструкції та будівництво в Житомирі дивіться тут

Нагадаємо, про реконструкцію майдану Корольова, яка може початися у 2018 році, на засіданні міськвиконкому 6 грудня говорив мер Сергій Сухомлин. В січні 2018 року ці плани підтверджував головний архітектор міста Юрій Безбородов.

Як повідомляв Житомир.info, ескізні проєкти реконструкції майдану Корольова депутатам показували на сесії 28 квітня 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: майдан Корольова Черняхович реконструкція  
Матеріали по темі