Місто

​У міській раді обдумують ідею будівництва в Житомирі памп-треку для екстремалів-велосипедистів

31 October 2019, 14:01

У Житомирі розробляють ідею будівництва у 2020 році памп-треку – спеціальної кільцевої траси для велосипедистів та ВМХ-рів, особливістю якої є відсутність рівної поверхні, натомість, трек містить багато ям та горбів, що створюють "хвилі".

Про це на своїй сторінці у соцмережі поділився керівник департаменту економічного розвитку Житомирської міськради Микола Костриця.

«Люди на веліках, самокатах, роликах... демонструють запит і попит на місця для катання (вело-, скейтпарки). Скейтпарк підчас #ПАРКуванняСоборного став аншлаговим місцем з ранку до ночі. І поки такого місця не створено в Житомирі, розробляємо ідею будівництва pump-track у 2020 році за участі наших міжнародних партнерів в рамках реалізації Муніципального енергетичного плану та Європейської енергетичної відзнаки», - написав Микола Костриця і, заодно, поцікавився у житомирян, де б у Житомирі вони бажали мати та використовувати такий об’єкт.

Про ПАРКування Соборного, під час якого головний майдан Житомира перетворився на громадський простір, дивіться тут.

Нагадаємо, навесні житомирські екстремали розповідали, що хочуть аби в Житомирі збудували скейтпарк, містяни цю ідею підтримують, проте у міській раді поки не визначились з місцем для такого об’єкту.

Фоторепортаж про те, як житомирські екстремали катаються біля фонтану на Соборному майдані, можна побачити тут

Як повідомляв Житомир.info, рішення про створення скейт-парку за адресою вулиця Київська, 13 виконком Житомирської міської ради прийняв ще в серпні 2013 року, роботи планували завершити до листопада. У квітні 2014 року на майданчику стояли коробки з дерева та підручних матеріалів, які своїми руками облаштували місцеві скейтбордисти. У 2018 році стало відомо, що на цьому місті планують побудувати спортивний інклюзивний майданчик, який відкрили в травні 2019.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: памп-трек велосипед ВМХ  
Матеріали по темі