Влада

Департамент Житомирської ОДА підписав договір на реконструкцію відділення обллікарні з фірмою власника з «чорного списку» АМКУ

13 November 2019, 18:27

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації 8 листопада підписав договір з ТОВ «Уютспецбуд» на реконструкцію приймального відділення обласної клінічної лікарні імені О. Ф. Гербачевського. Вартість договору складає 13 млн 100 тис. 942 грн.

Про це йдеться в закупівлі, опублікованій на ресурсі ProZorro. Фінансування робіт здійснюється за кошти місцевого бюджету. Відповідно до умов договору роботи мають завершитися до 31 грудня 2020 року.

Очікувана вартість закупівлі була 13 млн 200 тис. грн, участь у відкритих торгах взяли три фірми: ТОВ «Вінниця Проект-Буд» з ціновою пропозицією у 11 млн 300 тис. грн, ТОВ «Будівельний Альянс Монтажпроект» з ціновою пропозицією у 12 млн 99 тис. 999 грн та ТОВ «Уютспецбуд» з ціновою пропозицією 13 млн 100 тис. 942 грн.

Пропозиції перших двох учасників відхилили. У ТОВ «Вінниця Проект-Буд» в тендерний комітет виявив, що документація не відповідає умовам тендерної пропозиції: у наданих документах відсутня копія паспорту посадової/уповноваженої особи на право підпису, гарантійний лист із зазначенням гарантійного строку експлуатації предмету закупівлі, копія свідоцтва про реєстрацію платників ПДВ і ще багато іншого.

ТОВ «Вінниця Проект-Буд» зареєстроване в березні 2013 року в м. Вінниця по вулиці Хмельницьке шосе, 13. Спеціалізується фірма на монтажі водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування, статутний капітал – 10 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником фірми є Сергій Петрович Петренко.

Пропозицію ТОВ «Будівельний Альянс Монтажпроект» також відхилили через проблеми, виявлені в тендерній документації: фірма не надала дозвіл на виконання робіт з монтажу, демонтажу, налагодження устаткування підвищеної небезпеки, а також «форма відомості про учасника» не відповідає довідкам про наявність працівників, які мають необхідні знання та досвід.

ТОВ «Будівельний Альянс Монтажпроект» зареєстроване в липні 2019 року в м.Київ, в жовтні цього ж року перереєстроване в Житомирі по вулиці Святослава Ріхтера, будинок 51. Спеціалізується фірма на будівництві житлових та нежитлових приміщень, статутний капітал – 500 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником фірми є Ілля Ігорьович Курнаков.

Порушень у тендерній документації ТОВ «Уютспецбуд» департамент регіонального розвитку не виявив. Однак Житомир.info помітив цікаві деталі в договорах на виконання аналогічних робіт, наданих у тендерній документації ТОВ «Уютспецбуд»: фірма надала договори на роботи, які виконувала для ТОВ «Уют Строй». Зокрема, «Уютспецбуд» виконувало будівельно-монтажні роботи по об’єкту «Реконструкція будівлі Житомирського обласного онкологічного диспансеру за адресою вулиця Фещенка-Чопівського, 24/4 в м. Житомирі з прибудовою», який реконструює ТОВ «УютСтрой» відповідно до договору від 28 грудня 2018 року. Вартість підписаного договору становить 69 млн 556 тис. 600 грн.

ТОВ «Уютспецбуд» було зареєстроване в листопаді 2018 року в м.Київ, у квітні 2019 року перереєстрована в Житомирі, статутний капітал – 1 тис. грн. Власником ТОВ «Уют Строй» та ТОВ «Уютспецбуд» є одна особа – Ігор Петрович Дрогоруб. За даними ресурсу YouControl, фірми зареєстровані в Житомирі за однією адресою – вулиця Героїв Крут, 64.

Зауважимо, що «Уютспецбуд» розпочала свою діяльність в листопаді 2018 року, після того як ТОВ «Уют Строй» стало фігурантом розслідування через імітацію конкуренції в тендері на ремонт Господарського суду Житомирської області. 18 березня 2019 року стало відомо, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував дві фірми Ігоря Дрогоруба – «ПроектСтрой» і «Уют Строй» на 136 тис. грн – по 68 тисяч штрафу кожній.

Після цього обидві фірми потрапили до «чорного списку» АМКУ – переліку підприємств, щодо яких застосовані штрафні санкції. Це означає, що ТОВ «Уют Строй» не може перемагати в публічних закупівлях (тендерах) упродовж трьох років.

1 листопада Держаудитслужба прийняла рішення про початок моніторингу закупівлі «Реконструкція приймального відділення обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського по вул.Червоного Хреста, 3 в м.Житомирі», спираючись на частину другу статті 7-1 Закону України «Про публічні закупівлі», у якій йдеться про початок моніторингу за підстав ознак порушень законодавства у сфері публічних закупівель. Однак, не дивлячись на початок моніторингу Держаудитслужби, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА 8 листопада все ж підписав договір з фірмою Ігоря Дрогоруба.

lll

Зазначимо, що договір підписувала Інна Хоменко, яка з жовтня поточного року є т.в.о. директора департаменту а 4 листопада 2019 року голова ОДА Віталій Бунечко визначив її переможницею конкурсу на посаду директора департаменту регіонального розвитку.

Як повідомляв Житомир.info, 14 червня 2019 року в Житомирській обласній клінічній лікарні імені Олександра Гербачевського презентували відремонтовану операційну з новим ангіографом, щодо якого поліція відкрила справу про заволодіння бюджетними коштами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня тендер АМКУ ОДА реконструкція  
Матеріали по темі