Місто

Незважаючи на мінусову температуру, будівельники продовжують роботи на набережній в житомирському парку

25 November 2019, 17:53

Попри мінусову погоду будівельники продовжують роботи з реконструкції набережної в житомирському парку культури та відпочинку імені Гагаріна. У компанії «Фаворит Опт», яка виграла тендер на реконструкцію, розповідають: частину робіт відтермінували через внесення змін у проєкт. Наразі на набережній тривають роботи із демонтажу асфальтного покриття та встановлення конструкцій, які влітку захищатимуть людей від сонця.

«Як ви бачили, вони фізично є на місці, зараз їх монтують. Потім запросимо замовників і проєктантів, щоб подивились. Якщо все нормально, все влаштує, ніяких недоліків немає, то ми далі вже в повному обсязі будемо їх встановлювати. Плануємо їх встановити до кінця року. Зараз там готують фундаменти та все інше. Набережна буде перехідним проєктом, тому що залишаться деякі роботи, які в грудні точно не можна буде зробити ані технологічно, ані естетично. І щоб на весну не було робіт, виконаних неякісно», – розповідає директор компанії «Фаворит ОПТ»Микола Козачок.


Допоки дозволяє погода, будівельники сподіваються виконати ще частину робіт.

«В цьому місяці обіцяють ще трохи плюсової погоди, тому насамперед ми плануємо доробити Шодуарівські сходи, добетонувати, а також там, де встигнемо, встановити гранітні блоки. По нижній набережній ми закінчуємо укладку тротуарної плитки вздовж берега річки. Ще плануємо робити зовнішні комунікації: вода, каналізації. Це теж викликало певні затримки, бо спочатку передбачався один проєкт, а зараз вже буде друга черга проєкту. А усе це взаємопов’язане: зовнішні системи відеонагляду, водогін, каналізація – всі ці мережі пов’язані між собою і в першій, і в другій черзі. Була нарада та зустріч з проєктантом та замовниками. На ній обговорювали, що ми встигнемо зробити в цьому році. З нашого боку ми будемо робити все, щоб виконати максимальну кількість робіт», – каже Микола Козачок.

Нагадаємо, в січні 2019 року в інтерв’ю мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що заплановані роботи на набережній у Житомирі переможець тендеру «Фаворит ОПТ» має завершити до 1 вересня поточного року.

У червні 2019 року підрядники розповіли та показали, як проходить реконструкція набережної в житомирському парку.

Як повідомляв Житомир.info, восени 2018 року у Житомирі провели тендер на І чергу реконструкції набережної річки Тетерів з облаштуванням об’єктів фізичної культури і спорту. Очікувана вартість закупівлі спершу становила 33,7 млн грн. Згодом в тендерну документацію вносились зміни та коригувалася ціна. Наприкінці грудня 2018 року управління капітального будівництва Житомирської міськради уклало договір з переможцем торгів ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит», яке зобов’язалось здійснити реконструкцію набережної за 16,4 млн. грн. Задля благоустрою набережної у житомирському парку мають зрізали близько 200 дерев, 120 з яких – здорові, відповідне рішення міськвиконкому ухвалили 5 грудня 2018 року.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: набережна реконструкція парк  
Матеріали по темі