Влада

Аудитори перевірили управління культури Житомирської ОДА і виявили переплати та нецільове використання коштів

25 November 2019, 18:05

Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області перевірило 3,5 роки роботи управління культури Житомирської ОДА та виявило неефективні управлінські дії, які призвели до зайвих витрат коштів обласного бюджету в сумі 1 млн 915 тис. грн та неефективного використання комунального майна на суму 2 млн 512,5 тис. грн.

У розпорядженні Житомир.info є лист з результатами проведення аудиторської перевірки.

Перевіркою, зокрема, виявлено, що управління культури витрачало 525 тис. грн на проведення обласного заходу «Рада регіонального розвитку», який відбувся 11 березня 2019 року на території заводу «Кромберг енд Шуберт». Аудитори зазначають, що цей захід відноситься до інвестиційно-інноваційної діяльності і витрачати на нього кошти на заходи в галузі культури та мистецтв неефективно. Більш того – департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА теж перерахував 525 тис. грн тим самим суб’єктам підприємницької діяльності, що й управління культури за ті самі послуги: облаштування приміщення виставковим ковроліном, подіумним настилом та технічне супроводження заходу.

Нагадаємо, Рада регіонального розвитку проходила 11 березня під головуванням президента України Петра Порошенка, а ввечері цього ж дня він вже як кандидат в президенти проводив зустріч на майдані Корольова.

Також аудитори виявили, що залучення управлінням культури та туризму до проведення заходів новозареєстрованих ФОП Пономарьова Н.М. та ПП «ЮНТД» призвело до «додаткових, необґрунтованих та неефективних витрат бюджетних коштів на проведення заходів загалом в сумі 356,3 тис. грн». Зокрема, в 2018 році Наталії Пономарьовій були перераховано 66,4 тис. грн за організацію заходів з нагоди Дня вчителя, хоча потреби не було; 37,5 тис. грн – за 25 тис. штук плакатів «З Днем народження Житомир!», які розміщували в райцентрах та поза межами Житомирської області – в Рівному та Хмельницькому. Також аудитори зауважили, що за 40 «дизайнерських букетів» управління культури заплатило ФОП Пономарьова Н.М. 14,8 тис. грн, а відділ культури і туризму Новоград-Волинської міської ради за 40 букетів хризантем на Міжнародне свято «Лесині джерела» заплатив 1,4 тис. грн.

ФОП Пономарьова Н.М. зареєстрована в місті Малин в лютому 2018 року, найбільше угод в неї укладено з управлінням культури Житомирської міської ради – більш ніж на 2 млн грн.

Приватне підприємство «ЮНТД» зареєстроване в січні 2019 року в селі Новий Завод Пулинського району, з моменту створення з ним підписано 18 договорів майже на 200 тис. грн: 15 – з управлінням культури та туризму ОДА, 3 – з комунальною установою «Житомирський обласний туристичний інформаційний центр» Житомирської обласної ради.



Як повідомляв Житомир.info, 9 жовтня 2017 року Тетяна Парфентієва була призначена в.о. начальника управління культури та туризму ОДА, з 7 вересня 2018 року вона стала начальником управління. 26 вересня 2019 року голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко підписав розпорядження про упорядкування структури облдержадміністрації, зокрема – утворив департамент культури, молоді та спорту, об’єднавши два управління. Відповідно до розпорядження, обов'язки керівника новоутвореного департаменту були покладені на Тетяну Парфентієву, але з 25 жовтня т.в.о. директора департаменту є Світлана Ярмолицька.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудит ОДА кошти Парфентієва Пономарьова закупівлі  
Матеріали по темі