Місто

​Житомирська ГО виграла конкурс і отримає 670 тис. грн на соціальні послуги для безхатьків

27 November 2019, 16:25

У Житомирській міськраді визначили переможця конкурсу на отримання коштів з місцевого бюджету для соціального захисту бездомних людей.

Про це 26 листопада повідомив сайт Житомирської міськради.

«Відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 16.10.2019 року № 1123 «Про конкурс на отримання коштів з місцевого бюджету для здійснення заходів, спрямованих на соціальний захист бездомних осіб та соціальної адаптації звільнених осіб з місць позбавлених волі». 22.11.2019 року відбувся конкурс на отримання коштів з місцевого бюджету для здійснення заходів, спрямованих на соціальний захист бездомних осіб та соціальної адаптації звільнених осіб з місць позбавлених волі. Переможцем конкурсу визначено Житомирську обласну громадську організацію «Милосердя», - йдеться в оголошенні на сайті мерії.

Керівник ГО «Милосердця» Владислав Паламарчук 27 листопада розповів Житомир.info, що очолювана ним громадська організація була єдиним учасником конкурсу, і вона отримає близько 670 тисяч гривень на рік.

«Ми просили 800 тисяч, але виділять близько 670. На одному з наступних виконкомів буде підписаний договір про виділення цих коштів. Ми готували заявку відповідно до нових державних стандартів, які вступають в силу з 1 січня 2020 року разом із новим Законом про соціальні послуги, першими пунктами якого якраз і буде підведення громадських та благодійних організацій під єдині державні стандарти. Грубо кажучи, надання соціальних послуг вже не буде зводитися до того, щоб передати безхатькові сорочку чи куртку. Людина, яка звернеться за цими послугами, повинна буде пройти рентген, огляд лікаря і так далі, а тоді вже визначатимуться її індивідуальні потреби та шляхи самореалізації», - пояснив Владислав Паламарчук.

Нагадаємо, у вересні 2019 стало відомо про наміри влади провести конкурс із отримання бюджетних коштів на соцзахист безхатьків. Основним завданням конкурсу називали діяльність у Житомирі Комплексного закладу для осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, з наданням соціальних послуг. Заклад також може надавати додаткові послуги, такі як створення банку речей та взуття, перукарські, послуги з харчування та підвищення культурно-освітнього рівня бездомних.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році голова правління ГО «Милосердя», який також є директором благодійної організації «Міський центр обліку бездомних осіб», Владислав Паламарчук звітував, що у місті другу зиму поспіль жоден базхатько не замерз і не відморозив собі кінцівки. У червні 2017, коли Центр обліку бездомних осіб відключили від світла, мер Сухомлин говорив про залучення безхатьків до міських програм з ремонту одягу і прибирання несанкціонованих сміттєзвалищ, щоб вони були корисними та заробляли кошти.

Житомиряни, які бачитимуть на вулицях міста осіб без постійного місця проживання, можуть пропонувати їм звертатися за адресою Центру обліку бездомних осіб, який знаходиться на 1-му провулку Іподромному, 15а, або ж повідомляти про таких людей за телефоном 096-325-32-88.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Милосердя Паламарчук безхатько бездомний конкурс  
Матеріали по темі