Місто

У Житомирі визначили переможців конкурсу на пам’ятний знак захисникам, загиблим на Сході України

16 December 2019, 11:08

Журі конкурсу визначили переможців конкурсу на кращий пам’ятний знак «Воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України». Пам’ятний знак планують встановити у центрі Житомира за адресою вулиця Перемоги, 2. З 18 заявок відібрали 3 найкращі, за які житомиряни голосували онлайн. За результатами голосування обрали І, ІІ та ІІІ місце. Рішення журі конкурсу має затвердити виконавчий комітет.

Відповідний проєкт рішення виконкому «Про затвердження результатів конкурсна кращий пам'ятний знак/композицію«Воїнам Житомирщини – захисникам Вітчизни у збройному конфлікті на Сході України» 13 грудня опублікували на сайті Житомирської міської ради.

«Затвердити рішення журі з проведення конкурсу на кращий пам'ятний знак/композицію, виклавши назву в такій редакції: “Воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни у збройному конфлікті на Сході України” та визначити переможцем конкурсний проєкт автора Євпак Дарини Петрівни з відзначенням першою премією в сумі 40 000 грн (сорок тисяч грн). Визначити друге місце за конкурсним проєктом авторів Рябова Віктора Михайловича та Рябова Богдана Вікторовича з відзначенням другою премією в сумі 25 000 грн (двадцять п'ять тисяч грн). Визначити третє місце за конкурсним проєктом авторів Сеня Ігоря Леонідовича та Подіка Олександра Анатолійовича з відзначенням третьою премією в сумі 10 000 грн (десять тисяч грн), – йдеться у повідомленні.



У коментарі Житомир.info 16 грудня директор департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міськради Ігор Блажиєвський розповів, що І місце отримала композиція «Шлях до перемоги». Гранітний монумент. З лицьового боку монумента зображена бронзова фігура солдата, що символізує пам'ять про всіх воїнів, які віддали своє життя за незалежність нашої держави. Вертикальна композиція вказує шлях до незалежності і свободи. На завершення - сонце, проміння якого пробивається на всю карту-територію України, що символізує світле майбутнє нашої держави.


Авторка – Дарина Євпак, премія в сумі 40 000 грн.

ІІ місце Композиція «Меч-сила». Виконана у вигляді символічного «меча»- сили українського народу. Має огляд з усіх сторін. Увагу акцентовано на двох домінантах: з головної фасадної сторони відкривається огляд на воїнів - захисників вітчизни на Сході України, з іншої - на воїнів попередніх поколінь, які виборювали незалежність нашої держави у всі часи.



втори – Віктор Рябов та Богдан Рябов, премія в сумі 25 000 грн.

ІІІ місце Композиція «Янгол-охоронець». На гранітному п'єдесталі зображено фігуру янгола-охоронця, в руках якого щит, як захист, та меч, готовий в будь-який момент нанести удар по ворогу. П'єдестал має чотири грані. На кожній грані є ніша з зображенням воїна збройних сил України, лікаря, волонтера, добровольця. Пам'ятний знак вшановує всіх, хто став на захист нашої держави і тих, хто поклав своє життя за незалежність України.


втори – Ігор Сеня та Олександр Подік, премія в сумі 10 000 грн.

Нагадаємо, наприкінці листопада Житомирян знову запрошували оцінити проєкти пам’ятного знака захисникам, загиблим на Сході України.

Як повідомляв Житомир.info, 25 листопада 2019 року завершився термін подання проєктів на кращий пам'ятний знак/композицію «Воїнам Житомирщини-захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України». Конкурсна комісія отримала 18 заявок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пам'ятний знак конкурс проєкт Житомир  
Матеріали по темі