Місто

Житомирян знову запрошують оцінити проєкти пам’ятного знака захисникам, загиблим на Сході України

29 November 2019, 18:00

Громадськість запрошують до участі в оцінюванні конкурсних пропозицій на кращий пам'ятний знак/композицію «Воїнам Житомирщини – захисникам вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України».

Запрошення до участі в оцінюванні 29 листопада опублікувала пресслужба Житомирської міської ради.

Зазначено, що у відповідності до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 08.05.2019 № 421 «Про організацію відкритого конкурсу на кращий пам'ятний знак/композицію «Воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України» 27 листопада відбулося засідання журі з проведення 1 етапу зазначеного конкурсу та було визначено три кращі пропозиції для оприлюднення та онлайн-опитування.

Місце розміщення пам'ятного знака/композиції – сквер, вул. Перемоги, 2.

Участь в оцінюванні конкурсних пропозицій можна взяти до 09.12.2019.

Свої відгуки можна залишати за посиланням:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8t5kh0eF3cUJDtpmOdyTbsRZAF9ArT1J-stdkG7okAlmXwQ/viewform.

Композиція «Шлях до перемоги»

Девіз 1821977

Гранітний монумент. З лицьового боку монумента зображена бронзова фігура солдата, що символізує пам'ять про всіх воїнів, які віддали своє життя за незалежність нашої держави. Вертикальна композиція вказує шлях до незалежності і свободи. На завершення - сонце, проміння якого пробивається на всю карту-територію України, що символізує світле майбутнє нашої держави.



Композиція «Меч-сила»

Девіз 5121957

Виконана у вигляді символічного “меча”- сили українського народу. Має огляд з усіх сторін. Увагу акцентовано на двох домінантах: з головної фасадної сторони відкривається огляд на воїнів - захисників вітчизни на Сході України, з іншої - на воїнів попередніх поколінь, які виборювали незалежність нашої держави у всі часи.



Композиція «Янгол-охоронець»

Девіз 7528357

На гранітному п'єдесталі зображено фігуру янгола-охоронця, в руках якого щит, як захист, та меч, готовий в будь-який момент нанести удар по ворогу.

П'єдестал має чотири грані. На кожній грані є ніша з зображенням воїна збройних сил України, лікаря, волонтера, добровольця. Пам'ятний знак вшановує всіх, хто став на захист нашої держави і тих, хто поклав своє життя за незалежність України.

Усі фотозображення з сайту Житомирської міської ради

Нагадаємо, 25 листопада 2019 року завершився термін подання проєктів на кращий пам'ятний знак/композицію «Воїнам Житомирщини-захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України». Конкурсна комісія отримала 18 заявок.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2019 року на засіданні міськвиконкому затвердили результати конкурсу на кращу композицію пам’ятника АТОвцям, який проводили у 2018 році. Тоді планували встановити такий пам’ятний знак біля Монументу Слави на Корбутівці. Проте доки тривав сам конкурс родичі загиблих учасників АТО та представники громадських активістів забажали змінити локацію пам’ятника і запропонували встановити його у центрі міста. Тож проведений у 2018 році конкурс на кращий ескіз пам’ятника АТОвцям завершили, обрали переможців і виплатять їм грошові премії, згідно умов конкурсу, проте сам проєкт-переможець втілювати в життя не будуть. Призовий фонд попереднього конкурсу на пам’ятник АТОвцям становив 50 тис. грн: 30 тис. грн, 15 тис. грн та 5 тис. грн – відповідно зайнятого місця.

27 березня 2019 року був оприлюднений проєкт рішення виконкому про проведення нового конкурсу на кращий пам’ятний знак «Воїнам Житомирщини – захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України», який планують встановити у центрі Житомира за адресою вулиця Перемоги, 2. У травні проектантів запрошували до участі в конкурсі. Термін подачі конкурсних документів мав закінчитись 23 травня. 4 вересня на сайті Житомирської міськради з’явилося оголошення, яким громадськість запрошували до участі в оцінюванні конкурсних пропозицій на кращий пам'ятний знак/композицію «Воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України». А 9 жовтня продовжили термін конкурсу, бо переможця не визначили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пам’ятник конкурс проєкт  
Матеріали по темі