Місто

​У Житомирі конкурсна комісія отримала 18 проєктів пам’ятного знака загиблим АТОвцям та визначила 3 найкращі

28 November 2019, 14:56

У Житомирі 25 листопада завершився термін подання проектів на кращий пам'ятний знак/композицію «Воїнам Житомирщини-захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України». Замовником Конкурсу євиконавчий комітет Житомирської міської ради. Конкурсна комісія отримала 18 заявок.

Про це 28 листопада у коментарі Житомир.info розповів директор департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міськради Ігор Блажиєвський.

«Подали 18 проєкт, вчора ми провели засідання журі, на якому у відповідності до програми конкурсу і умов, ми відібрали 3 найкращі, на думку журі, композиції. Сьогодні чи завтра оприлюднимо їх на офіційному веб-сайті Житомирської міської ради і на сторінці нашого департаменту у Facebook. Наші жителі зможуть подивитися і на свій розсуд визначити 1-ше, 2-ге і 3-тє місце. Це онлайн-голосування буде враховано під час другого засідання журі, яке має відбутися до 11 грудня і має бути вирішено, яка композиція перемогла. Вчора на засіданні журі у нас були і матері загиблих учасників АТО, і учасники АТО, я думаю, що ми оберемо достойний варіант», – розповів Ігор Блажиєвський.

Пам’ятний знак планують встановити у центрі Житомира за адресою вулиця Перемоги, 2.

За умовами конкурсу попередня експертиза, відбір конкурсних проектів та оголошення результатів 1 етапу, має відбутися 29 чи 30 листопада 2019 року. Потім буде онлайн-голосування. Переможців збираються визначити до 11 грудня 2019 року і до 13 грудня оприлюднити проєкти-переможців на офіційному вебсайті Житомирської міської ради. Три переможці отримають грошові винагороди. Перша премія - 40 тис. грн; друга премія - 25 тис. грн; третя премія - 10 тис. грн.

Проєкт, який відзначений 1-ю премією, отримує право на реалізацію проєктної пропозиції.

Нагадаємо, 27 березня 2019 року був оприлюднений проєкт рішення виконкому про проведення нового конкурсу на кращий пам’ятний знак «Воїнам Житомирщини – захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України», який планують встановити у центрі Житомира за адресою вулиця Перемоги, 2. У травні проектантів запрошували до участі в конкурсі. Термін подачі конкурсних документів мав закінчитись 23 травня. 4 вересня на сайті Житомирської міськради з’явилося оголошення, яким громадськість запрошували до участі в оцінюванні конкурсних пропозицій на кращий пам'ятний знак/композицію «Воїнам Житомирщини - захисникам Вітчизни, загиблим у збройному конфлікті на Сході України». А 9 жовтня продовжили термін конкурсу, бо переможця не визначили.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2019 року на засіданні міськвиконкому затвердили результати конкурсу на кращу композицію пам’ятника АТОвцям, який проводили у 2018 році. Тоді планували встановити такий пам’ятний знак біля Монументу Слави на Корбутівці. Проте доки тривав сам конкурс родичі загиблих учасників АТО та представники громадських активістів забажали змінити локацію пам’ятника і запропонували встановити його у центрі міста. Тож проведений у 2018 році конкурс на кращий ескіз пам’ятника АТОвцям завершили, обрали переможців і виплатять їм грошові премії, згідно умов конкурсу, проте сам проект-переможець втілювати в життя не будуть. Призовий фонд попереднього конкурсу на пам’ятник АТОвцям становив 50 тис. грн: 30 тис. грн, 15 тис. грн та 5 тис. грн – відповідно зайнятого місця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пам'ятний знак АТО вулиця Перемоги виконком  
Матеріали по темі