Влада

Заступника мера Дмитра Ткачука звільнили: 23 депутати Житомирської міськради проголосували «за»

18 December 2019, 11:49

Депутати проголосували за звільнення заступника мера з питань транспорту Дмитра Ткачука.

Питання розглядали на черговій сесії Житомирської міської ради 18 грудня.

Погоджувальна рада не підтримала проект рішення про звільнення Ткачука, а комісія з соціально-гуманітарних питань підтримала. Цю комісію очолює Наталія Леонченко – голова фракції Опозиційного блоку.

«Цікава ситуація виникла вчора на погоджувальній раді – за зняття Ткачука голосів не знайшлося, а за призначення нового заступника знайшлися. Якщо ми одного не звільнимо, а другого призначимо, то як це буде. Я взагалі готова проголосувати за будь-кого з них, хто змінить розмітку на майдані Соборному», - сказала депутат Любов Цимбалюк.

Мер Сергій Сухомлин зауважив: якщо не проголосують за звільнення Ткачука, то немає сенсу призначати Шевчука.

Врешті мер поставив на голосування звільнення свого заступника Дмитра Ткачука з 21 грудня 2019 року, «за» проголосували 23 з 32 присутніх депутатів (всього в міськраді 42 депутати).

Після голосування депутати Владислав Пучич та Іван Фурлет заявили про свій вихід з фракції «Блоку Петра Порошенка». Крім того, Фурлет повідомив, що він звільняється з посади директора комунального підприємства «Житомиртранспорт».

Детальніше - у сюжеті

Нагадаємо, 26 листопада 2019 року на сайті міської ради опублікували проект рішення сесії про звільнення заступника мера Дмитра Ткачука. 6 грудня міська рада оприлюднила проект рішення сесії про призначення заступником мера Олександра Шевчука.

Як повідомляв Житомир.info, питання звільнення Дмитра Ткачука з посади заступника мера мали розглядати на черговій сесії Житомирської міської ради 31 жовтня 2019 року, але мер запропонував зняти питання із розгляду, оскільки його заступник не написав заяви на звільнення, й депутати підтримали цю пропозицію. Одразу після голосування до трибуни вийшов сам Дмитро Ткачук: пояснив, чому не писав заяву на звільнення, і заявив, що готовий це зробити, і після виступу заяву таки написав. Наприкінці сесії Сергій Сухомлин поставив на голосування пропозицію про повернення до питання звільнення заступника, але її підтримали лише 6 депутатів з 30 присутніх.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткачук сесія звільнення  
Матеріали по темі