Влада

Заступник мера Житомира закликав депутатів проголосувати за його звільнення і написав заяву

31 October 2019, 13:33

Заступник мера Дмитро Ткачук пояснив, чому не написав заяву на звільнення, і заявив, що готовий це зробити.

Таку заяву Ткачук зробив на сесії міської ради 31 жовтня після того, як депутати проголосували за зняття з порядку денного питання про його звільнення. Заступник мера вийшов до трибуни, почав зі слайдами звітувати про свою роботу й пояснювати, чому досі не написав заяву на звільнення.

«Я нічого не писав, бо вважаю, що такі питання мають вирішуватися нормальним шляхом, а не заявами з трибуни», - сказав Дмитро Ткачук.

Після цього він заявив, що готовий написати заяву, і закликав депутатів повернутися до розгляду питання про звільнення заступника міського голови.

На запитання «Де заява?» Дмитро Ткачук він відповів, що зараз напише.

«Коли буде заява, тоді я буду ставити на голосування повернення до цього питання», - відповів на це мер Сергій Сухомлин.

Згодом журналісти зафіксували заяву Дмитра Ткачука на звільнення.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, на сесії 31 жовтня мер Житомира пояснив, що не може ухвалювати рішення про звільнення заступника мера Дмитра Ткачука, бо він не написав заяву на звільнення.

Пропозицію щодо подання заяв на звільнення Сухомлин озвучив на початку сесії Житомирської міської ради 17 вересня 2019 року через неспроможність вирішити з перевізниками питання щодо пільгового проїзду інвалідів ІІ групи. За кілька годин начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний, який виграв конкурс і був призначений на посаду начальника управління з 16 квітня 2019 року, повідомив, що вже віддав меру свою заяву, а заступник мера Дмитро Ткачук сказав, що заяву не писав. Станом на 19 вересня мер Житомира так і не отримав заяву на звільнення від Дмитра Ткачука.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня 2017 року на сайті міської ради з’явився проєкт рішення сесії про звільнення двох заступників мера – Олександра Фещенка та Дмитра Ткачука. Після цього 1 листопада Олена Кучерук зареєструвала петицію-звернення до депутатів міської ради з проханням не звільняти Дмитра Ткачука, яка за добу зібрала необхідну кількість підписів. На сесії міської ради 9 листопада 2017 року депутати звільнили Фещенка, а питання звільнення Ткачука зняли з порядку денного – дали йому шанс завершити транспортну реформу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: заява звільнення Ткачук сесія  
Матеріали по темі