Місто

Розслідування щодо будівництво багатоповерхівки в Житомирі на Великій Бердичівській продовжили ще на пів року

14 January 2020, 10:22

Ще на пів року продовжили досудове розслідування щодо зловживання владою посадовими особами департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради під час видачі документів на будівництво багатоповерхівки на вул. Велика Бердичівська, 50-а.

Відповідна ухвала Богунського районного суду м.Житомира від 23 грудня 2019 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Однорічний строк досудового розслідування закінчується 27.12.2019, однак завершити досудове розслідування до вказаного строку не представляється можливим, тому, що 22.02.2019року на підставі ухвали слідчого судді Богунського районного суду м.Житомира №295/2901/19 призначено комплексну будівельно-технічну та земельно-технічну експертизи з питань землеустрою, які доручено для виконання експертам Житомирського відділення КНДІСЕ, яка на даний час не виконана, тривалість досудового розслідування зумовлена значним обсягом інформації отриманої в ході проведення тимчасових доступів до речей та документів. Також є необхідність в допиті головного архітектора проекту та голову кооперативу «Архітектор», який складав містобудівний розрахунок «Будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення по вул.Велика Бердичівська,50-а в м.Житомирі», який знаходиться в м.Хмельницький, вул. Старокостянтинівське шосе, 26/1 .Допитати службових осіб ПП «Архітон» м.Хмельницький, вул.Прибузька, буд. 14, кв. 40. Допитати працівників ТОВ «Експертиза МВК», стосовно складання та затвердження експертного звіту щодо проектної документації», - йдеться в ухвалі суду.

Нагадаємо, Житомирський відділ поліції з 27 грудня 2018 року проводить розслідування з приводу вчинення посадовими особами департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем) під час видачі документів на будівництво багатоповерхівки на вул. Велика Бердичівська, 50-а. На черговій сесії міськради 20 червня 2019 року обурені мешканці сусідніх будинків заявляли, що будівельний майданчик новобудови перетворився на «поле бою». Посадова особа (ОСОБА_1) це директор департаменту, з 18 травня 2017 року департамент містобудування та земельних відносин очолює Ігор Блажиєвський.


Скріншот з ухвали суду

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня 2018 року мешканці будинків, прилеглих до будівельного майданчика на вул. Велика Бердичівська, 50-а, прийшли на сесію міської ради, щоб розказати про незаконне будівництво багатоповерхівки. Мер Сергій Сухомлин повідомив, що земельна ділянка у 2007 році була продана з аукціону Житомирською міською радою, після початку будівельних робіт виникли питання до забудовника і до виданої документації, розпорядженням була створена робоча група по цьому питанню. 19 грудня відбулося перше виїзне засідання робочої групи. 26 грудня забудовник ТОВ «Дріада» почав зводити будівельний паркан, а радник мера Олександр Черняхович розповідав, що жителі будинків чи робоча група можуть звернутися до суду й оскаржити законність продажу земельної ділянки та дозволів на будівництво, але на сьогоднішній день є документи, які чинні. 15 січня 2019 року керівник Житомирської міської прокуратури Іван Островський повідомив, що за скаргою людей на порушення розумних строків слідства буде проведена оперативна нарада за участю керівництва слідчого підрозділу міськвідділу поліції і в разі підтвердження фактів бездіяльності, буде ініційоване питання щодо притягнення винних осіб до відповідальності. Водночас, будівельна компанія «Дріада Буд», яка зводить новий житловий комплекс «Шодуар» на Великій Бердичівській 50-а, запевняє, що проєкт розроблявся відповідно до існуючих державних будівельних норм, проходив державну експертизу і будівництво не зашкодить мешканцям сусідніх будинків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будівництво нерухомість будинок вул.Велика Бердичівська слідство 
Матеріали по темі