Місто

Мер Житомира вважає провальною інформаційну кампанію щодо нових тарифів на проїзд: довірився «чудовим реформаторам»

17 January 2020, 10:10

Мер Житомира Сергій Сухомлин визнав, що інформаційна кампанія та роз’яснювальна робота щодо впровадження нових тарифів на проїзд в транспорті була провалена.

Про це Сухомлин сказав в інтерв’ю Житомир.info.

«Це повний провал з точки зору інформаційної кампанії і роз’яснювальної роботи. Коли приймалося рішення, то треба було збирати і водіїв приватних маршруток, і кондукторів, проводити навчання й проводити роз’яснювальну роботу серед населення», - зазначив мер Житомира.

Він також погодився, що часу для роз’яснень було достатньо: проєкт рішення про підвищення вартості проїзду міська рада оприлюднила ще в червні, рішення про нові тарифи, які почали діяти з 10 січня, ухвалили на початку грудня 2019 року.

«Іноді чудові реформатори вважають, що якщо вони знають, як це робиться, то це все дуже легко зрозуміти й іншим. Але так не виходить. Я не втрутився в ситуацію, бо вважав, що цієї проблеми не буде, і достатньо тої інформації, яка була. Так, є прорахунок і достатньо серйозний, будемо з цього приводу проводити брифінг», - сказав Сергій Сухомлин.

Анонсований брифінг відбувся 16 січня, його проводив новий заступник мера з транспортних питань Олександр Шевчук.

Повністю інтерв’ю з мером Житомира про незавершені минулорічні проєкти, плани на 2020 рік, місцеві вибори та велику політику читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, з 10 січня 2020 року в громадському транспорті Житомира почали діяти нові тарифи, і тепер за кожну поїздку пасажири повинні платити більше, але на вартості проїзду можна заощадити при оплаті транспортною картою або ж банківською картою із функцією PayPass. З першими відгуками житомирян на зупинках та в соцмережах про подорожчання проїзду можна ознайомитися у відеосюжеті. У перший день дії нових тарифів у пасажирів було багато питань, відповіді на деякі з них 10 січня опублікували на сайті Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт тариф валідатор маршрутка Сухомлин  
Матеріали по темі