Місто

Влада Житомира збирається заборонити пересувні цирки, виставки і зоопарки з дикими тваринами

24 January 2020, 16:30

У Житомирі збираються заборонити розміщення пересувних цирків, звіринців, зоопарків та виставок з дикими тваринами. Таке рішення планують прийняти на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Відповідний проєкт рішення «Про гуманне ставлення до тварин» опублікували на сайті мерії 24 січня.

«З метою захисту тварин від страждань і загибелі внаслідок жорсткого поводження… виконавчий комітет Житомирської міської ради вирішив заборонити розміщення в межах Житомирської міської об'єднаної територіальної громади пересувних та інших мобільних цирків з тваринами, пересувних звіринців, зоопарків, виставок та проведення інших видовищних заходів з дикими тваринами», - йдеться у проєкті рішення виконкому.

Контроль за виконанням цього рішення планують покласти на заступницю міського голови Марію Місюрову.



Нагадаємо, у жовтні 2018 року пересувний цирк-шапіто «Вогні Києва» звернувся до Житомирської міської ради за дозволом на розміщення на території ТРЦ «Фуршет». 18 жовтня 2018 року виконком вирішував, яку відповідь надати цирку на дане звернення. Тоді секретар міськради Наталія Чиж розповіла, що є досвід інших міст України, зокрема, Києва, Львова, Тернополя, Рівного, Дрогобича про заборону цирків з тваринами, проте Антимонопольний комітет у судовому порядку скасував усі ці заборони. Тоді виконком не дав дозвіл «Вогням Києва» на розміщення цирку у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2018 року петиція житомирян про заборону пересувних цирків з тваринами за 3 дні набрала необхідну кількість голосів. Якими є результати опитування містян стосовно цирків без тварин, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: цирк зоопарк дика тварина заборона  
Матеріали по темі