Місто

Влада Житомира змінила своє рішення, щоб приміські ОТГ могли доплачувати за харчування дітей

5 February 2020, 10:49

Виконавчий комітет Житомирської міської ради доповнив своє рішення щодо вартості харчування дітей у школах та дитсадках обласного центру і тепер доплати можуть бути також за рахунок громад, з якими укладено договір на передачу міжбюджетних трансфертів.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні міськвиконкому 5 лютого 2020 року. Питання було внесене до порядку денного додатково, бо проєкт рішення оприлюднили лише 4 лютого.

«Ми вносимо зміни у рішення про вартість харчування, аби ті громади, які хочуть компенсувати 30% вартості харчування за своїх мешканців, могли це зробити. На сьогоднішній день договори укладені з Станишівською та Оліївською ОТГ», - пояснила заступниця мера Марія Місюрова.

Нагадаємо, 17 грудня 2019 року міськвиконком ухвалив рішення про збільшення вартості харчування у школах та дитсадках: з 1 січня 2020 року з міського бюджету доплачуватимуть лише за місцевих дітей (70% - батьківська плата, 30% компенсація з міського бюджету), немісцевим же доведеться оплачувати 100% вартості харчування дитини у навчальному закладі. 14 січня заступниця мера Марія Місюрова радила батькам, які зареєстровані в іншому місті, звертатися до ОТГ за компенсацією на харчування дітей.


Скріншот з рішення, ухваленого на засідання міськвиконкому 5 лютого 2020 року

Як повідомляв Житомир.info, після ухвалення рішення виконкому аби взяти довідку чи зареєструвати дитину люди масово почали звертатися до управління ведення реєстру територіальної громади. 9 січня у міськраді пояснили, що житомирянам достатньо принести в дитсадок чи школу копії паспортів обох батьків, а вже згодом потрібно буде пройти процедуру реєстрації місця проживання дитини і отримати відповідну довідку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком школа дитсадок харчування  
Матеріали по темі