Суспільство

Пробне ЗНО через карантин перенесли на квітень

12 March 2020, 14:37

Український центр оцінювання якості освіти переніс проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання на 4 та 11 квітня 2020 року.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 12 березня 2020 року – інформує пресслужба Міністерства освіти і науки.

«Пробне тестування з української мови і літератури замість 21 березня відбудеться 4 квітня. Тестування з інших предметів замість 28 березня – 11 квітня. Дати визначення результатів будуть відомі до 14 березня. Звертаємо увагу, що учасникам пробного ЗНО надійдуть нові запрошення-перепустки з актуальними датами – їх потрібно буде видрукувати для участі в тестуванні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про перенесення пробного ЗНО було ухвалено, щоб запобігти поширенню в Україні коронавірусної інфекції COVID-19 та на виконання відповідної постанови Уряду від 11 березня 2020 року.

Нагадаємо, 11 березня відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ на НС, яка рекомендувала вжити невідкладні заходи щодо протидії розповсюдженню коронавірусу. Після цього на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 11 березня 2020 року Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. вводиться обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб (крім заходів державної необхідності); проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів; заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні – з 12 березня по 3 квітня. Пізно ввечері 11 березня Житомирська ОДА поінформувала про розпорядження голови, яким у всіх навчальних закладах області з 12 березня по 3 квітня 2020 року призупиняється навчальний процес.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗНО коронавірус карантин  
Матеріали по темі