Здоров'я

В Житомирській області зафіксували випадок коронавірусу, - МОЗ

12 March 2020, 19:25

МОЗ повідомляє про два нових підтверджених випадки коронавірусу в Україні.

Ввечері 12 березня з’явилося відповідне повідомлення пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«В Україні зафіксовано два нових випадки коронавірусної інфекції – у жінки пенсійного віку з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, дружина якого повернулася в Італії протягом останніх 14 днів. Дослідження проводила вірусологічна рефернс-лабораторія центру громадського здоров'я. Пацієнти ізольовані, їм надається симптоматичне лікування, контактні особи перебувають під наглядом медиків», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 3 березня 2020 року стало відомо, що в Україні зареєстрований перший випадок захворювання на COVID-19, спричинений новим коронавірусом. 8 березня 2020 року з’явилася інформація, що в інфекційне відділення житомирської міської лікарні поступила пацієнтка, жителька Овруча, з підозрою на коронавірус. 9 березня заступниця мера Житомира поінформувала, що підозра на коронавірус не підтвердилися: у жінки виявили грип A (H1N1), який у народі називають «свинячим».

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 11 березня 2020 року Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. вводиться обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб (крім заходів державної необхідності); проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів; заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні – з 12 березня по 3 квітня. Пізно ввечері 11 березня Житомирська ОДА поінформувала про розпорядження голови, яким у всіх навчальних закладах області з 12 березня по 3 квітня 2020 року призупиняється навчальний процес.

11 березня відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ на НС, яка рекомендувала вжити невідкладні заходи щодо протидії розповсюдженню коронавірусу. Після цього на позачерговому засіданні виконкому вирішили призупинити заняття у закладах шкільної, позашкільної дошкільної освіти та ПТУ та ввести ряд інших обмежень. Відповідне рішення міськвиконкому оприлюднили 12 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус МОЗ  
Матеріали по темі