Здоров'я

Інфікована коронавірусом жінка з Житомирської області переведена на штучну вентиляцію легень, лікарня та її родина охороняються поліцією

13 March 2020, 12:53

Стан здоров’я жінки із Радомишля Житомирської області, яка госпіталізована із коронавірусом, стабільний, а лікарі надають їй усю необхідну допомогу.

Про це під час брифінгу 13 березня повідомила заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

«Станом на 6-ту ранку 13 березня 2020 року стан хворої погіршився і визначався як важкий. Насичення крові киснем впало з 77% до 47%. Хвора переведена на штучну вентиляцію легень, отримала кисневу терапію, симптоматичне лікування спрямоване на підтримання життєво важливих функцій організму. Наразі станом на цю хвилину стан хворої стабілізований, хвора знаходиться в свідомості, дихає сама при кисневій підтримці, насичення крові киснем вже до 67%, киснева підтримка продовжується, проводяться дезінтоксикаційна терапія та інфузійна терапія. Там зараз працюють додаткові фахівці, це лікарі-інфекціоністи, пульмонологи та реаніматологи», – каже заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.


Поліція в Радомишлі переведена в посилений режим несення служби та охороняє будинок, де в самоізоляції перебувають близькі жінки.

«Виявили людей, які контактували. Зараз її сім’я знаходиться в самоізоляції, її охороняють. Взагалі у нас поліція в Радомишлі переведена на посилений варіант несення служби, і сім’я охороняється патрульними, лікарня охороняється патрульними. Виявлені всі медичні працівники, які були в контакті безпосередньо з хворою, і вони теж знаходяться на ізоляції», – каже Остапченко.

За словами заступниці голови адміністрації, ситуація в місті контрольована.

«Наразі вдається уникнути паніки, ми постійно моніторимо ситуацію на цій території. Нам допомагає поліція і адміністрація, і всі, хто долучений. На сьогодні паніки ще немає. І я уже звертаюсь до всіх людей: найгірший помічник в цьому питанні – це паніка. Я дуже прошу усіх не панікувати, закликаю всіх займатись самозахистом: мити руки, робити всі превентивні заходи, уникати спілкування з великою кількістю людей, не намагатись бути в громадському транспорті і без зайвої потреби не виходити та не ходити по вулиці. Тобто, убезпечити себе самостійно. Бо загроза дуже висока», – закликала заступниця голови адміністрації.

На в'їздах та виїздах із міста також проводитимуть температурний скринінг, але повністю обмежувати переміщення з та в Радомишль поки не планують.

«Тільки що я спілкувалась із начальником поліції, перед тим, як вийти до вас. Він сказав, що температурні скринінги організують, вони будуть проводитись. Поліція, патрульні забезпечені засобами захисту. І вони будуть проводити температурний скринінг. У нас немає такої достатньої кількості лікарів, щоб поставити їх в кожну патрульну машину, тому це буде робитись засобами патрульної поліції», – сказала Наталія Остапченко.

Нагадаємо, ввечері 12 березня Міністерство охорони здоров’я оприлюднило інформацію про два нові випадки коронавірусної інфекції, зокрема – у жінки пенсійного віку з Житомирської області. Цього ж дня на брифінгу в Житомирській ОДА повідомили, що інфікована жінка перебуває в лікарні райцентру Радомишль, в цьому місті запроваджують надзвичайний стан. Жінка з коронавірусом повернулася з Польщі, вже встановлені 26 осіб, з якими вона контактувала. Також мер Житомира Сергій Сухомлин записав ввечері 12 березня відеозвернення з приводу першого в області випадку коронавірусу.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 11 березня 2020 року Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19. вводиться обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб (крім заходів державної необхідності); проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів; заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні – з 12 березня по 3 квітня. Пізно ввечері 11 березня Житомирська ОДА поінформувала про розпорядження голови, яким у всіх навчальних закладах області з 12 березня по 3 квітня 2020 року призупиняється навчальний процес.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус Радомишль Остапченко  
Матеріали по темі