Здоров'я

В Житомирській області померла хвора на коронавірус жінка

13 March 2020, 15:39

В інтернеті в другі половині дня 13 березня почала поширюватися інформація про те, що в Житомирській області померла хвора на коронавірус жінка.

Інформацію про смерть жінки оприлюднила у Facebook завідуюча кафедрою інфекційних хвороб Національного медичного університету ім. Богомольця Ольга Голубовська.

«На жаль, перший померлий від COVID19 ... Житомирська область ..», - написала вона.

Також про смерть жінки написала депутатка обласної ради Олена Галагуза.

Власні джерела Житомир.info також підтвердили інформацію про смерть жінки.

Офіційну інформацію від МОЗ оприлюднив Житомирський обласний центр громадського здоров'я:

В Україні зафіксовано першу смерть людини, інфікованої коронавірусом

71-річна жінка з Житомирської області, яка 12 березня була госпіталізована із зафіксованим лабораторно підтвердженим випадком COVID-19, сьогодні померла. МОЗ України висловлює співчуття рідним.

Під наглядом лікарів знаходяться близькі родичі, з якими вона проживала, та особи, з якими вона контактувала. МОЗ України зазначає, померла жінка знаходилася в групі ризику. Згідно зі світовою тенденцією, старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальними наслідками. За результатами аналізу і моделювання РНБО можливого варіанту поширення коронавірусу COVID-2019 в Україні, у зоні найменшого ризику перебувають особи у віці від 10 до 39 років, для яких показник ймовірності захворювання становить 0,2%. Для 40-49-річних - відповідно 0,3%; для 50-59-річних - 1,3%; для 60-69-річних - 3,4%, для 70-79-річних - 7,8%. У зоні найбільшого ризику перебувають літні люди у віці 80+, для них цей показник становить 13,5%.


Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. На брифінгу 13 березня заступниця голови ОДА розповіла, що хвора переведена на штучну вентиляцію легень. Також 13 березня стало відомо, що в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку, 8 березня відвідала церков, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації.

Як повідомляв Житомир.info, 13 березня 2020 року в Житомирській ОДА відбулося перше засідання оперативного штабу щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу, під час якого стало відомо, що у Бердичеві чоловік приїхав в інфекційне відділення, щоб здати аналізи на коронавірус, бо він декілька тижнів відпочивав в Італії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус смерть  
Матеріали по темі